stat
Impreza już się odbyła

Obrazy apetycznego jedzenia przenikają zarówno codzienne życie jak i np. teksty piosenek sięgające po metafory spożywcze. Sycylijskie miasta są rajem ulicznego jedzenia, które można kupić o każdej porze dnia i nocy.

lis 18

poniedziałek, g. 18:00

bilety 490 zł
gru 31

wtorek, g. 19:00

bilety 590 zł
Przygotujemy:
1. carpaccio di tonno (carpaccio z tuńczyka z rukolą)
2. melanzanzane ripiene (faszerowane bakłażany mięsem)
3. spaghetti con pesto trapanese  (spaghetti z pomidorowym pesto, bazylią, migdałami i pecorino)
4. falsomagro (pieczeń cielęca faszerowana jajkami, mortadelą i mozzarellą)
5. caponata di melanzane (caponata z bakłażanów)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).