To warsztaty dedykowane tym, którzy nie wyobrażają sobie życia bez słodyczy oraz chcą ograniczyć spożycie glutenu i cukru w codziennej diecie. Na warsztacie dowiecie się jak tworzyć przepyszne desery wypełnione składnikami odżywczymi i dobrymi kaloriami.
Podczas zajęć przygotujemy słodkości bazujące na ekologicznych owocach i warzywach, orzechach, miodzie i cukrze kokosowym, zdrowych tłuszczach, kaszach i mlekach roślinnych.
Rozbudzimy waszą wyobraźnię i podpowiemy jak wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe, nie rezygnując przy tym z przyjemności.
CO ZROBIMY:- nerkownik jagodowy
- bezglutenowe naleśniki gryczano ryżowe
- pudding jaglano malinowy podawany z musem ananasowym i domową granolą
- jaglankę mango z pieprzem, karmelizowanym imbirem i orzechami
- soki owocowo -warzywne
Prowadzące: Natalia i Asia /EKOsmos/ od lat zanurzone w świecie roślin i darów natury.
Prowadzą wegetariańskie warsztaty kulinarne i kosmetyczne. Wyznają zasadę dobrych produktów: po pierwsze nie szkodzić, po pierwsze jakość. EKOsmos to miejsce, w którym miłość do przyrody spotyka się z artystycznymi podrygami, rodzą się z tego cuda.
** Do dyspozycji kursantów są wszystkie niezbędne sprzęty kuchenne
*** ADRES: Sopot, ul. Podjazd 2/4