Podczas warsztatów będziecie mieli możliwość przygotowania szybkich, zdrowych potraw nie marnując składników. Każdy z nas boryka z problemem minimalizowania strat podczas gotowania. Nauczycie się nie wyrzucając elementów, które zapewne trafiłyby do kosza podczas codziennego gotowania. Ekonomia w kuchni to rzecz bardzo ważna, tym razem wykorzystacie wszystko. Nauczymy Was jak prawidłowo poporcjować produkty i przygotować z nich nietuzinkowe potrawy.
Potrawy które przygotujecie będą bazowały na dwóch składnikach, które powinny znajdować się ze względu na swoje walory odżywcze i smakowe w każdej kuchni.
PrzygotujemyPotrawy z całego łososia
podwędzany tatar z ze smażonymi kaparami
pikantna zupa z kokosem i kurkuma
łosoś sous vide z rukwią wodna i jajkiem w koszulce
tacos ze smażonym łososiem, guacamole i czerwona kapusta
chipsy ze skóry łososia
Potrawy z całego kurczaka
skrzydełka z chipotle i puree z kukurydzy
piersi z kurczaka marynowana w soi z shitake i marynowanymi warzywami
rosół z pieczonych kości kurczaka z pikantnymi wontonami
bao buns z duszonymi udami i sosem śliwkowym
masło z pieczona skóra kurczaka
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).