Marzy Ci się dom pachnący chlebem i ciepły bochenek na stole? Fine Wine i Fine Spot już po raz drugi mają przyjemność zaprosić na warsztaty, podczas których przekonasz się, że przygotowanie chleba na zakwasie nie wymaga unikalnych umiejętności i wcale nie musi być trudne. Nasze spotkanie to najlepszy czas, by nauczyć się, jak dbać o zakwas, jakie są częste pułapki domowego pieczenia i jak sobie z nimi radzić.
W trakcie składania i wypiekania chleba pojawi się oczywiście okazja, by spróbować efektów końcowych połączonych z degustacją cav Bohigas z selekcji Fine Wine. Podyskutujemy również o glutenie. Warsztaty poprowadzi Paulina Szumacher, która swoją piekarniczą podróż zaczęła w dzieciństwie, a od 4 lat eksploruje temat pieczenia chleba w warunkach domowych. Paulina pokaże Wam, jak wiele radości daje pieczywo przygotowane samodzielnie we własnej kuchni.
Czego możecie spodziewać się podczas warsztatów?-dowiecie się, jak działa zakwas i nauczycie się, jak o niego dbać;
-zrozumiecie, jak postępować z ciastem na chleb;
-nauczycie się wypiekać chleb żytni oraz pszenny i dowiecie się, jak to zrobić w domowych warunkach;
-spróbujecie domowego chleba...
-... i musującej cavy!
Tego dnia przetestujemy 3 pozycje: - Cava Bohigas Brut Reserva
- Cava Bohigas Extra Brut Gran Reserva
- Cava Bohigas Brut Nature Reserva
Dodatkowo każdy z Was otrzyma zakwas oraz chleb, który będzie gotowy do samodzielnego upieczenia kolejnego dnia.
Planowany czas warsztatów to 4h.