Choć zima trwa w pełni, nie musimy obawiać się braku darów natury do jedzenia czy... eksperymentowania! Podczas tych zajęć dzieci będą miały okazję pobawić się jedzeniem i naukowo to umotywować.
Na warsztatach będziemy badać ziemniaki, ogórki, marchewki, kiwi, cytryny i kilka pozostałych znanych nam produktów. Zobaczymy jak wykryć skrobię w jedzeniu, zbudujemy baterię z ziemniaka, ogniwo galwaniczne z kilku owoców, a także dowiemy się w jaki sposób rośliny piją wodę. Zobaczymy także, czy enzymy to kwestia wyłącznie zwierzęca. Eksperymenty dotyczą różnych zagadnień przyrodniczych, a ich wspólnym mianownikiem jest wykorzystanie warzyw i owoców.
Warsztaty odbywają się w sobotę 7 stycznia:
o godzinie 10.30
o godzinie 12.00
Warsztaty trwają 60min.
Warsztaty przewidziane są dla dzieci od 4 roku życia.
Czynnie uczestnicząc w zajęciach możesz dzielić radość i ekscytację swojego dziecka. Z doświadczenia wiemy, że koło eksperymentów i doświadczeń przyrodniczych żadne dziecko nie przejdzie obojętnie, zwłaszcza, gdy może poczuć się jak prawdziwy naukowiec! Ilość wiedzy jaką można wynieść z warsztatów jest zaskakująca! Zajęcia zostały opracowane na podstawie autorskiej metody, z wykorzystaniem substancji i przedmiotów bezpiecznych i powszechnie używanych. Dzięki temu można być spokojnym o bezpieczeństwo dziecka, ale także powtórzyć z nim większość eksperymentów w domu!