Chcesz nauczyć się, jak przygotować prawdziwe japońskie sushi? To ten moment! Z radością zapraszamy na długo wyczekiwane warsztaty Sushi&Sake dla początkujących! Warsztaty poprowadzi Tomek, doświadczony sushi master i współwłaściciel Gyozilla Sushi&Cocktails. Natomiast za degustację będzie odpowiadał Steve Zachariasz, specjalista od alkoholi mocnych i zarazem bar manager Gyozilla Sushi&Cocktails.
Plan na piątkowe warsztaty wygląda następująco:Rozpoczniemy od krótkiego przywitania i wprowadzenia Was w plan przebiegu wspólnej zabawy.
Następnie przejdziemy do polerowania ryżu dowiecie się, dlaczego jest to kluczowy krok w przygotowywaniu idealnego sushi i jak go poprawnie wykonać.
Poznamy też kilka podstawowych słów po japońsku, które przydadzą nam się podczas warsztatów.
Nauczymy się przygotowywać cztery różne formy sushi: nigiri, futomaki, hosomaki oraz deser onigiri. Każdy będzie miał okazję własnoręcznie zaprawić ryż i przygotować go do formowania.
Kolejnym etapem będzie nauka krojenia przy użyciu jednostronnie ostrzonych noży japońskich bezpiecznie i skutecznie. Gdy wszystkie składniki będą gotowe, ułożymy i udekorujemy własne talerze sushi. Dowiecie się również, jak jeść sushi pałeczkami, a potem przejdziemy do najprzyjemniejszej części degustacji!
Aby uświetnić nasze spotkanie, przygotowaliśmy degustację sake prowadzoną przez bar managera, Steve Zachariasza. Każdy będzie miał okazję spróbować 4 różnych rodzajów tradycyjnego japońskiego trunku i poznać kulturę jego picia.
Na zakończenie wręczymy dyplomy ukończenia warsztatów, a pożegnanie będzie okazją do wymiany wrażeń i zbicia z nami piątki.
To co? Widzimy się na warsztatach?Gyozilla Sushi&Coctails & Fine Wine Gdańsk
Więcej informacji:
tel. (5732-83-70
e-mail: gdansk@fine-wine.pl
ILOŚĆ MIEJSC JEST OGRANICZONA