Jeśli tylko lubicie pizzę, to to wydarzenie z pewnością trafi w Wasze gusta. Serdecznie zapraszamy na wyjątkowy wieczór z jeszcze bardziej wyjątkowym Gościem. Przemysław Szkudlarek, certyfikowany Pizzaiolo AVPN, nagradzany w krajowych i międzynarodowych konkursach, zdobywca drugie miejsca na Olimpiadzie Pizzy w Neapolu, wieloletni praktyk w pizzeriach, pokaże nam jak krok po kroku przygotować najlepszą pizzę na świecie.
Podczas spotkania, suto doprawionego winem, nasz prowadzący opowie Wam o tradycyjnej pizzy neapolitańskiej i różnicach pomiędzy nią a pizza hybrydową, klasyczną i canotto. Od praktycznej strony przerobimy niuansy pracy z mąką i ciastem, a efektem tych zmagań będzie proces wypieku pizzy. Będzie to okazja zarówno do przetestowania nowych smaków jak i uraczenia się sprawdzonymi klasykami.
Podczas spotkania zaprezentujemy cztery wyjątkowe wina, świetnie komponujące się z pizzą, a cały wieczór umilać będziemy ciągle pełnym kieliszkiem frizzante.
Dla kogo:Fani pizzy i wina, domowi pizzaiolo, osoby chcące miło spędzić czas przy winie i pizzy
Więcej na
https://www.fine-wine.pl/wydarzenia/fine-wine-gdansk/wieczorne-warsztaty-z-pizza-przy-winie-seminario-pizza-e-vino