To warsztaty odżywiania zrównoważonego skierowane dla osób zainteresowanych zdrowym odżywianiem (dieta wegańska i wegetariańska).
Tematyka warsztatów Bio/Eko/Vege-czy zawsze równa się ZDROWE. Chcecie dowiedzieć się jak nie zwariować w świecie etykietek, tabliczek, e składników? Co jest naprawdę zdrowe a kiedy producenci chcą nas nabrać na eko produkt? Jak nie marnować żywności? Czego potrzebuje nasz organizm w związku ze zmieniającymi się porami roku? I finalnie jak samemu przygotować zdrowy,ekologiczny posiłek?
To wszystko zapewniają warsztaty.
Plan na 7.12.2012
Jak przygotować :
Tofu
Seitan
Humus
Mleka roślinne
Naleśniki wegańskie
(teoria +praktyka)
Wykład - aspekty zdrowotne spożywania produktów zwierzęcych, ich wpływ na rozwój chorób nowotworowych, chorób układu krążenia, Alzheimera. W jaki sposób możemy ograniczyć choroby cywilizacyjne dostarczając więcej roślinnych węglowodanów i błonnika, w oparciu o wieloletnie badania medyczne z całego świata. Poruszone zostaną także aspekty ekonomiczne i etyczne zdrowej diety wegańskiej.
W celu zapisania się na warsztaty prosimy wysyłać zgłoszenia na adres ola@fundacjaplankton.org
Tylko mail zwrotny z potwierdzeniem udziału jest gwarancją na miejsce w warsztacie.
Zapisy przyjmujemy do 30 listopada.