stat
Impreza już się odbyła

Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy.

lis 16

sobota, g. 10:00 - 16:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
lis 15-16

piątek - sobota, g. 10:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych. Samar dzieli się wiedzą, jej kuchnia z rodzinnych stron to niezapomniane doznania smakowe.

Przygotujemy:

- Hummus (pasta z ciecierzycy)
- Babaghanoush (pasta z pieczonych bakłażanów)
- Muhammara (pasta z pieczonych papryk i orzechów)
- Tabbouleh (sałatka)
- Falafel (kotleciki z ciecierzycy)
- Okra z pomidorami
- Ryż po libańsku
- Naamoura (ciasto z mąki semoliny)