stat
Impreza już się odbyła

Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych. Samar podczas tych zajęć pokaże jak dania które są w wersji wegetariańskiej.

lis 15-16

piątek - sobota, g. 10:00

Gdańsk,
Wstęp wolny

5 - 29 listopada 2024, g. 16:00

Dom Zdrojowy w Brzeźnie, Zdrojowa 2
Wstęp wolny
Przygotujemy:
- Hummus (pasta z ciecierzycy)
- Babaghanoush/Mutabbal (pasta z pieczonych bakłażanów)
- Muhammara (pasta z pieczonych papryk i orzechów)
- Tabbouleh (sałatka z kaszą bulgur)
- Falafel (kotleciki z ciecierzycy)
- krem z czerwonej soczewicy z harissą
- gulasz z zielonej fasolki z ryżem po arabsku
- ciasteczka ma'amoul z daktylami

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    280 zł