Kanapka z serem i keczupem czy może płatki kukurydziane na mleku - jaki jest Twój śniadaniowy standard? A co powiesz na to, by przełamać rutynę i zjeść coś wegetariańskiego? Zapraszamy na śniadania na trawie do Oddział Etnografii Muzeum Narodowego w Gdańsku, aby dobrze rozpocząć weekend! W drugiej czerwcowej edycji za menu odpowiada Kolektyw Samo Dobro.
A serwować będą:
Na zimno:
Pasztet z kaszy jaglanej i warzyw
Sojonez
Hummus pomidorowy
Foul - egipska pasta z bobu z pomidorami
Świeże warzywa
Pieczywo
Wytrawne tartaletki z humusem i warzywami
Sałatka tabboulleh z kuskusem, pomidorami, ogórkiem, rzodkiewką i zieloną pietruszką
Pieczone buraki z fetą
Ogórki małosolne
Na ciepło:
Pancakes z owocami
Fasolka z pomidorami po grecku
Lemoniada
Kawa z kardamonem
Chia z musem truskawkowym
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.