Winnica Nawrot zaprasza na niezapomniany wieczór andrzejkowy!
Menu Andrzejkowe 2018
Na powitanie lampka wina czerwonego lub białego
Przystawka
- Galantynka z ryby w sosie ogórkowym
- Zupa
- Zupa pieczarkowa
Danie główne
- Kacze udko z jabłkami i żurawiną
- Ryż bazyliowy
- Sałaty różne rodzaje z pomidorem i ogórkiem
- sos vinegret
- Kolacja w formie szwedzkiego stołu
- Śledzik w trzech odsłonach, krem z pieczonego ziemniaka
- Pstrąg w galarecie
- Mix roladek mięsnych
- Muszle ze schabu sosus vide wypełnione musem jajeczno-chrzanowym
- Deska serów
- Pieczywo różne rodzaje
- Masło
- Woda z cytryną i miętą, lemoniada, sok pomarańczowy i jabłkowy
- Kawa, herbata
Deser
- Patery z ciastami i deserami
- Ciasteczka z wróżbami
Danie gorące po północy
Szynka w całości pieczona na kapuście z ziemniakami pieczonymi serwowana przez kucharza