Zaczęła się jesień, robi się zimno, pozwólcie przenieść się na jeden wieczór do słonecznej Italii! Zapraszamy Was serdecznie na kolację degustacyjną z sommelierem Tomaszem Kalenikiem.
O pyszne dania zadba nasz zespół kucharzy na czele z szefem kuchni Kamilem Sadowskim, a o idealnie dobrane wina sommelier Tomasz Kalenik. Zaserwujemy Wam 5 dań i 5 idealnie dobranych win.
A oto nasze MENU
Aperitif
NV MONTELVINI SUPERIORE EXTRA DRY - D.O.C.G Asolo Prosecco (Glera)
Danie I
Cannoli z kremem z koziego sera, karmelizowanej figi i pianki z buraka
2014 POGGIO SU VINCI - D.O.C.G Chianti Classico (Sangiovese)
Danie II
Cielęcina, tuńczyk, borowik, pieprz górski
2015 PIETRA MAJELLA - D.O.C. Abruzzo (Pecorino)
Intermezzo
Granita z krwistej pomarańczy, Aperol
Danie III
Ravioli z wołowiną, chrzan, czerwona kapusta
2012 CAPANNINO - I.G.T. Toscana (Merlot, Sangiovese)
Deser
Panettone, krem cytrynowy, lody z palonego masła, karmelizowane pistacje
Limoncello
Cena: 150zł
(Konieczna rezerwacja.)
Obiecujemy, że będzie pysznie i włosko!
Zapraszamy do rezerwacji stolików:
️58 670 40 41
restauracja@przystanekorlowo.pl