stat
Impreza już się odbyła
mar 14

piątek, g. 19:00

bilety 540 zł
kwi 20

niedziela, g. 12:30 - 17:00

Sopot,
bilety 495 zł
ulgowy 248 zł
22 marca o 19:30 zapraszamy na wieczór francuski. O daniach opowie szef kuchni Kamil Sadowski, natomiast szlakiem francuskich win oprowadzi Was Maciej Chracewicz z Dolio Vini.

Przygotowaliśmy dla Was czterodaniowe menu. Tym razem Goście będą mieli okazję spróbować siedmiu ciekawych francuskich win! Wspólnie zdecydujemy, które najlepiej pasują do przygotowanych przez kucharzy dań. A to wszystko w cenie 119 zł.

Oto nasze menu:

Przystawka
Terrine z szynki i królika, pistacje, marmolada z moreli
Laurent Miguel, "Pere & Fils" Cinsault/Syrah I.G.P. '2015
Domaine du Tariquet, Sauvignon Blanc I.G.P. Cotes de Gascogne '2014

Danie I
Dzika troć, jajko w koszulce, fasolka, sos holenderski, oliwa z trufli, roszponka
Laurent Miguel, "Pere & Fils" Chardonnay/Viognier I.G.P. '2014
Domaine du Tariquet, Chardonnay I.G.P. Cotes de Gascogne '2014

Danie II
Schab cielęcy, ziemniaki dauphinoise, marynowany patison, botwina, gruszkowy jus
Chateau Le Joyeux Cabernet Sauvignon/Merlot/Cabernet Franc A.O.C. Bordeaux Rouge '2011
Chateau Mas Neuf Syrah/Mourvedre A.O.C. Costieres de Nimes '2014

Deser
Waniliowy crème brûlée, wiśnie marynowane w Grand Marnier
Domaine du Tariquet, "Les Premieres Grives" I.G.P. Cotes de Gascogne '2014

Zapraszamy do rezerwacji: 58 670 40 41