stat
Impreza już się odbyła

Wieczór z Beaujolais Nouveau

Jak co roku w dniach 15-16 listopada zapraszamy na wieczór z Beaujolais Nouveau z muzyką na żywo w klimacie francuskim. Atmosfera jest bardzo swobodna, a dnia serwujemy w formie bufetu bez ograniczeń.

kwi 24-25

środa - czwartek

Bielkówko Kolbudy,
maj 5

niedziela, g. 12:00 - 16:00

Sopot,
Wśród serwowanych potraw znajdą się m.in. Różowe krewetki z sosem jogurtowo-limonkowym, Ostrygi fine de claire nr2, Mule a la Marimiere, Zupa cebulowa, Policzki wieprzowe po burgundzku, oraz wiele innych pysznych rzeczy.

Będziemy serwować wino od Josepha Drouhin, jednego z pierwszych producentów Beaujolais Nouveau, gwarantującego jak co roku wysoką jakość produktu.

MENU


BUFET

Pasztet Petit Paris z sosem cumberland

Tradycyjna Quiche Lorraine nadziewana wędzonym boczkiem, białą cebulą i serem Gruyere

Chrupiące roladki nem's faszerowane krewetkami koktajlowymi i warzywami, sos słodko-kwaśny

Tatar z marynowanego pstrąga, grejpfrut, szczypiorek, imbir, mus chrzanowy

Mini vol au vent ze ślimakami

Sałata z roszponki z grillowanym filetem z kurczaka, chrupiącymi grzankami i parmezanem, aromatyzowana kremem czosnkowym

Tradycyjny tatar z wołowiny

Deska francuskich serów z owocami

Różowe krewetki z sosem jogurtowo-limonkowym

Ostrygi fine de claire nr2

Mule a la Marimiere

Zupa

Zupa cebulowa

Danie Główne

Policzki wieprzowe po burgundzku, cebula perłowa, marchewka, boczek wędzony

Kulebiak z łososiem,podawany z sosem jogurtowo-lemonkowym i pieczonymi ziemniakami

Deser

Kremowy sernik cynamonowo - miodowy

Crêpes Suzette

Butelka wina Beaujolais Nouveau 750ml /parę
woda mineralna, kawa,herbata

Przeczytaj także