Jak co roku w dniach 15-16 listopada zapraszamy na wieczór z Beaujolais Nouveau z muzyką na żywo w klimacie francuskim. Atmosfera jest bardzo swobodna, a dnia serwujemy w formie bufetu bez ograniczeń.
Wśród serwowanych potraw znajdą się m.in. Różowe krewetki z sosem jogurtowo-limonkowym, Ostrygi fine de claire nr2, Mule a la Marimiere, Zupa cebulowa, Policzki wieprzowe po burgundzku, oraz wiele innych pysznych rzeczy.
Będziemy serwować wino od Josepha Drouhin, jednego z pierwszych producentów Beaujolais Nouveau, gwarantującego jak co roku wysoką jakość produktu.
MENU
BUFET
Pasztet Petit Paris z sosem cumberland
Tradycyjna Quiche Lorraine nadziewana wędzonym boczkiem, białą cebulą i serem Gruyere
Chrupiące roladki nem's faszerowane krewetkami koktajlowymi i warzywami, sos słodko-kwaśny
Tatar z marynowanego pstrąga, grejpfrut, szczypiorek, imbir, mus chrzanowy
Mini vol au vent ze ślimakami
Sałata z roszponki z grillowanym filetem z kurczaka, chrupiącymi grzankami i parmezanem, aromatyzowana kremem czosnkowym
Tradycyjny tatar z wołowiny
Deska francuskich serów z owocami
Różowe krewetki z sosem jogurtowo-limonkowym
Ostrygi fine de claire nr2
Mule a la Marimiere
ZupaZupa cebulowa
Danie GłównePoliczki wieprzowe po burgundzku, cebula perłowa, marchewka, boczek wędzony
Kulebiak z łososiem,podawany z sosem jogurtowo-lemonkowym i pieczonymi ziemniakami
DeserKremowy sernik cynamonowo - miodowy
Crêpes Suzette
Butelka wina Beaujolais Nouveau 750ml /parę
woda mineralna, kawa,herbata