stat
Impreza odwołana
gru 12

piątek, g. 19:30

Gdynia,
bilety 120 zł
wyprzedane
gru 18

czwartek, g. 18:00

Sopot,
bilety 69 zł
[lead]Świętujemy miłość do wina.

Mamy przyjemność zaprosić Cię na niezwykłe wydarzenie, które odbędzie się 20 marca 2025 roku o godzinie 19:30 w restauracji Mimosa.

To wieczór pełen wykwintnych smaków i doskonałych win, które wprowadzą Cię w świat nowozelandzkiej sztuki winiarskiej. Gościem specjalnym będzie Sarah Clark, właścicielka renomowanej winnicy Clark Estate z Nowej Zelandii, która osobiście zaprezentuje wyjątkowe wina dopełniające kolację. Nasz szef kuchni, Piotr Ślusarz, skomponował unikalne menu, harmonijnie łączące smaki i aromaty z wybranymi winami.

Menu przygotowane specjalnie na ten wyjątkowy wieczór

Amuse-bouche:
Cytrynowa bułeczka Concha
Kremowa ricotta z karmelizowanymi pomarańczami i kardamonem
Karmelizowana maślanka z rabarbarem i maliną

Finger food na start:
Marynowana makrela, grillowana na żywym ogniu z ketchupem z agrestu i galangalem, z tartym chrzanem
Tatar z tuńczyka w syropie z czarnego bzu i yuzu
Kieliszek River Terrace Sauvignon Blanc

Przystawka:
Podwędzany tatar piemoncki z majonezem cytrynowym, podany z rzemieślniczym pieczywem
Kieliszek Penelope Jane Chardonnay

Danie główne w formie talerzyków:
Marynowany pstrąg potokowy z pigwą i czarną cytryną
Gruszka Nashi ze świeżą kwaśną śmietaną
Sękacz z palonym masłem i miso
Kieliszek Black Birch Pinot Gris

Deser:
Mimosa Posset z konfiturą pomarańczową i wanilią
Kieliszek Classic Riesling

Cena: 290 zł / osoba w cenie zawarte jest wyjątkowe menu oraz wine pairing.
Liczba miejsc jest ograniczona!

Rezerwujcie stoliki i dołączcie do tej niezapomnianej podróży przez smak i aromat!
Rezerwacje: mailowo: kontakt@mimosa.com.pl lub telefonicznie 786 604 605

Nie przegap okazji na niezapomniany wieczór w doskonałym towarzystwie!

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    290 zł
Koszt kolacji to 290 zł/os.