[lead]
Świętujemy miłość do wina.Mamy przyjemność zaprosić Cię na niezwykłe wydarzenie, które odbędzie się
20 marca 2025 roku o godzinie 19:30 w restauracji Mimosa.
To wieczór pełen wykwintnych smaków i doskonałych win, które wprowadzą Cię w świat nowozelandzkiej sztuki winiarskiej. Gościem specjalnym będzie
Sarah Clark, właścicielka renomowanej winnicy Clark Estate z Nowej Zelandii, która osobiście zaprezentuje wyjątkowe wina dopełniające kolację. Nasz
szef kuchni, Piotr Ślusarz, skomponował unikalne menu, harmonijnie łączące smaki i aromaty z wybranymi winami.
Menu przygotowane specjalnie na ten wyjątkowy wieczórAmuse-bouche:Cytrynowa bułeczka Concha
Kremowa ricotta z karmelizowanymi pomarańczami i kardamonem
Karmelizowana maślanka z rabarbarem i maliną
Finger food na start:Marynowana makrela, grillowana na żywym ogniu z ketchupem z agrestu i galangalem, z tartym chrzanem
Tatar z tuńczyka w syropie z czarnego bzu i yuzu
Kieliszek River Terrace Sauvignon BlancPrzystawka:Podwędzany tatar piemoncki z majonezem cytrynowym, podany z rzemieślniczym pieczywem
Kieliszek Penelope Jane ChardonnayDanie główne w formie talerzyków:Marynowany pstrąg potokowy z pigwą i czarną cytryną
Gruszka Nashi ze świeżą kwaśną śmietaną
Sękacz z palonym masłem i miso
Kieliszek Black Birch Pinot GrisDeser:Mimosa Posset z konfiturą pomarańczową i wanilią
Kieliszek Classic RieslingCena: 290 zł / osoba w cenie zawarte jest wyjątkowe menu oraz wine pairing.
Liczba miejsc jest ograniczona!
Rezerwujcie stoliki i dołączcie do tej niezapomnianej podróży przez smak i aromat!
Rezerwacje: mailowo: kontakt@mimosa.com.pl lub telefonicznie 786 604 605
Nie przegap okazji na niezapomniany wieczór w doskonałym towarzystwie!
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.