stat
Impreza już się odbyła

Wieczorne warsztaty z pizzą przy winie

Jeśli tylko lubicie pizzę, to to wydarzenie z pewnością trafi w Wasze gusta. Serdecznie zapraszamy na wyjątkowy wieczór z jeszcze bardziej wyjątkowym Gościem. Przemysław Szkudlarek, certyfikowany Pizzaiolo AVPN, nagradzany w krajowych i międzynarodowych konkursach, zdobywca drugiego miejsca na Olimpiadzie Pizzy w Neapolu, wieloletni praktyk w pizzeriach, pokaże nam jak krok po kroku przygotować najlepszą pizzę na świecie.

Podczas spotkania, suto doprawionego winem, nasz prowadzący opowie Wam o tradycyjnej pizzy neapolitańskiej i różnicach pomiędzy nią a pizza hybrydową, klasyczną i canotto. Od praktycznej strony przerobimy niuansy pracy z mąką i ciastem, a efektem tych zmagań będzie proces wypieku pizzy. Będzie to okazja zarówno do przetestowania nowych smaków jak i uraczenia się sprawdzonymi klasykami.
Podczas spotkania zaprezentujemy cztery wyjątkowe wina, świetnie komponujące się z pizzą, a cały wieczór umilać będziemy ciągle pełnym kieliszkiem frizzante.

Dla kogo:
Fani pizzy i wina, domowi pizzaiolo, osoby chcące miło spędzić czas przy winie i pizzy.