Oprócz zakorzenionej motywacji religijnej, Wielkanoc wiąże się z przebudzeniem otaczającej nas natury. Na stole znajdujemy w tym czasie charakterystyczne i nieodłączne produkty z nią związane. Jajka będące symbolem odnawiającego się życia, chleb, zielone warzywa, prosięta czy też jagnięcinę. Zapraszamy na warsztaty, na których zmodyfikujemy i udoskonalimy tradycyjne potrawy.
"Wielkanoc inaczej" i nie musi wcale oznaczać wywrócenia wszystkiego do góry nogami. Wystarczy trochę kreatywności, by z klasycznych dań stworzyć zupełnie nowe kompozycje smakowe. Właśnie może w tym roku, odważycie się stworzyć własną, nową tradycję i postawicie na świątecznym stole oryginalne potrawy, bazujące na klasycznych wielkanocnych smakach?
Przygotujemy:- jajka faszerowane tapenadą z oliwek
- sałatka ziemniaczana z tuńczykiem, szparagami i jajkami
- terrina z gorgonzoli i koziego serka z orzechami i kuminem
- roladki z cukinii z kozim serkiem lub gorgonzolą z suszonymi pomidorami i rukolą
- zupa cytrynowa z lemonką i tymiankiem
- królik z szałwią w białym winie i z musztardą Dijon