stat
Impreza już się odbyła

Wielkie Otwarcie Pijalni Kawy NAHUA

30 listopada 2018 r. (piątek) otwieramy pierwszy w Polsce i Europie lokal NAHUA z ofertą doskonałych kaw i czekolad wprost ze słonecznej Kostaryki. Przez cały dzień zapraszamy na bezpłatne degustacje czekolad NAHUA, a o godz. 16:00 na okolicznościowy TORT.

OFERTA - KAWY, CZEKOLADY, DESERY

Goście lokalu NAHUA w Forum Gdańsk będą mogli rozsmakować się w KAWACH o naturalnym aromacie cytrusowym, karmelowym, czekoladowym , żurawinowym, miodowym, miętowym, winogronowym i innych.

Zapraszamy także do skosztowania CZEKOLAD GORZKICH, m.in. karmelowej, migdałowej, kokosowej, pomarańczowej, ale też w wersji wytrawnej - m.in. z pieprzem cayenne, imbirem, solą morską.

Miłośnikom słodkości polecamy MLECZNE CZEKOLADY, m.in. migdałową, kokosową czy też chai latte.

Nad ofertą DESERÓW w lokalu NAHUA czuwa Diana Volokhova - finalistka drugiej edycji polskiego MasterChefa.

MARKA NAHUA

Jakość kaw i czekolad NAHUA bierze się wprost ze sposobu ich przygotowania na każdym etapie produkcji. Ziarna kawy i kakaowca pochodzą z małych gospodarstw w czystych regionach Kostaryki. Rodzinne plantacje uprawiane są tradycyjnymi metodami, przy wsparciu NAHUA.

Zebrane ziarna plantatorzy suszą i poddają starannej obróbce, która podkreśla ich wyjątkowe walory smakowe. W przypadku kawy jest to obróbka metodą mokrą (nadaje naparowi delikatności i szlachetności) lub miodową (wydobywa owocowe nuty smakowe). Również produkcja czekolad odbywa się w całości w kostarykańskich manufakturach, z wykorzystaniem naturalnych dodatków.