W każdą pierwszą sobotę miesiąca zapraszamy na "Wine Dinner", czyli kolacja degustacyjna z winem na VIP Tarasie.
Taras ten zlokalizowany jest na najwyższym piętrze hotelu "Marina Club Hotel".Szafarnia 10, jako jedna z nielicznych restauracji w Polsce, posiada tzw. Rooftop, czyli miejsce z zapleczem gastronomicznym usytuowane na dachu budynku. Podczas takiego wieczoru goście będą mieli okazję zobaczyć panoramę miasta Gdańska z innej i dotychczas mało znanej jeszcze mieszkańcom perspektywy.
"Podczas każdej kolejnej kolacji zostanie zaprezentowane pięciodaniowe tematyczne menu.
Będziemy mogli poznać nowe sposoby podawania ryb, mięs, dziczyzny oraz owoców morza.
Subtelną ramą dla wyjątkowego wieczoru będą także odpowiednio dobrane wina.
Nasi Goście będą mieli okazję poznać szeroki wachlarz win w zestawieniu z autorskimi daniami Szefa Kuchni - ma to więc także wymiar edukacyjny."
Informacje:Najbliższy termin: 3.10.2015
Godz: 18:30
Miejsce przeznaczenia: Taras VIP
Temat: Jesień
Ilość osób ograniczona -max 26
Wspólny stół
Rezerwacje telefoniczne lub e-mailowe do dnia 30.09.2015,
telefon: (58) 600 85 00
e-mail: serwis@szafarnia10.pl
Cena 175,00 zł brutto/os,
przy rezerwacji dla 2 os 320,00 zł brutto/parę
MENU 03.10.2015
PRZYSTAWKA ZIMNA
Tatar z sarny ze świeżym chrzanem i marynowanym buraczkiem
WINO
Altos ibericos
Hiszpania Torres szczep tempranilo.
PRZYSTAWKA GORĄCA
Ravioli z grzybami na sosie z cielęciny
WINO
Altos Ibericos Crianza
DO Rioja by Miguel Torres- Spain
DANIE GŁÓWNE RYBA
Policzki z sandacza na sosie szafranowym z kaszą jaglaną
WINO
Gran Vina Sol Chardonnay
DO Penedes, by Miguel Torres - Spain
DANIE GŁÓWNE MIĘSO
Pieczony dzik z puree z topinamburu z owocami karmelizowanymi na sosie tymiankowym
WINO
Santa Digna Carmenere
DO Central Valley, by Miguel Torres - Chile
DESER
Gruszka gotowana w czerwonym winie z korzeniami faszerowana kremem brulle
WINO
Floralis - Moscatel Oro
DO Catalunya, vino De Licor - wino Likierowe, by Miguel Torres - Spain