Rodzinna firma Dourthe, założona w roku 1840, należy dziś do najbardziej solidnych i innowacyjnych domów winiarskich w Bordeaux. Zaczynając jako kupiec i negocjant Dourthe kupował kolejne posiadłości, tworząc w nich wina, według standardów, które podchwytywane przez innych producentów stawały się obowiązującymi normami. Ten pionierski duch i otwartość na zmiany sprawiły, że w roku 1987 firma CVBG - Dourthe stała się czołową firma winiarską w Bordeaux.
Menu: Aperitif
Dourthe N°1 Blanc AOC Bordeaux 2015
Makrela z aioli szafranowym, jabłkiem, kalarepą i poranną rosą
Chateau La Garde Blanc AOC Pessac - Leognan 2013
Glazurowana przepiórka z kurkami, kukurydzą, kiszoną cytryną i żółtkiem przepiórczym
Chateau De Ricard AOC Cadillac - Cotes de Bordeaux 2011
Sorbet z czarnej porzeczki z czarną bazylią
Antrykot wołowy podany ze szparagami, kolendrą, natką pietruszki z sosem z czerwonego wina
Chateau Grand Barrail Lamarzelle Figeac AOC St-Emilion Grand Cru 2008
Profiteroles z gorzką czekoladą i rabarbarem
Chateau Rouvieux AOC Sauternes 2013