Wydział Fizjoterapii i Nauk o Zdrowiu Wyższej Szkoły Zarządzania w Gdańsku serdecznie zaprasza na konferencję pt.: "Wiosenne Spotkania ze Zdrowiem".
Celem konferencji jest zaprezentowanie wszystkich aspektów dbania o zdrowie. Konferencja jest świetną okazją do wymiany doświadczeń, wiedzy i poglądów prezentowanych przez znakomitych prelegentów.
Zapraszamy do dołączenia do wydarzenia na Facebooku!
https://www.facebook.com/events/261049270904008/
Aby wziąć udział w konferencji należy wypełnić formularz, który znajdziesz na naszej stronie internetowej pod linkiem: https://www.wsz.pl/wiosenne-dni-ze-zdrowiem/
Konferencja składa się z dwóch części: wykładowej oraz treningowej.
Ponadto będzie możliwość skorzystania z licznych stoisk konsultacyjnych w strefie pokazowej na uczelni, m.in.: AMC PHARMA Ltd., A-Z MEDICA Sp. z o.o., DERMIKA SALON&SPA, DIETETYK - mgr Paulina Borek, KLAPP COSMETICS, MARY KAY, OCEANIC, ZIAJA med, DuoLife
I WIELU INNYCH ATRAKCJI!
PROGRAM KONFERENCJI OBEJMUJE:
CZĘŚĆ PIERWSZA (s. 100, audytorium)
9.30 - 9.50 Powitanie i przedstawienie idei konferencji - dr n. med. Marzena Podgórska, dziekan Wydziału Fizjoterapii i Nauk
o Zdrowiu Wyższej Szkoły Zarządzania w Gdańsku
9.50 - 10.10 "Ochrona przeciwsłoneczna jako profilaktyka chorób skóry" - dr n. med. Beata Imko-Walczuk, Szpital Copernicus Podmiot Leczniczy Sp. z o.o., Poradnia Skórno-Wenerologiczna
10.10 - 10.30 "Substancje szkodliwe w żywności i metody ich oznaczania" - prof. dr hab. inż. Waldemar Wardencki - Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej
10.30 - 10.50 "Działania Samorządu Województwa Pomorskiego na rzecz poprawy stanu zdrowia mieszkańców Pomorza" - Jolanta Sobierańska-Grenda, Dyrektor Departamentu Zdrowia Urzędu Marszałkowskiego Województwa Pomorskiego
PRZERWA 10.50-11.20
11.20 - 11.40 "Nowatorskie kosmetyczne technologie przemysłowe. Współczesność a okres międzywojenny" - dr Wioleta Jankowiak, Wyższa Szkoła Edukacji i Terapii w Poznaniu
11.40 - 12.00 "Głodni wiedzy. Jak Bank Żywności prowadzi edukację żywieniową?" - mgr Anna Kobiela-Kanaan, Dyrektor Banku Żywności w Trójmieście
12.00 - 12.20 "Wpływ czynników żywieniowych na trądzik różowaty - badania pilotażowe" - dr n. med. Izabela Załęska,
AWF w Krakowie, PPWSZ w Nowym Targu, mgr Marta Mendel, AWF w Krakowie
12.20 - 12.40 "Preparaty kosmetyczne - czy warto czytać etykiety?" - Agnieszka Pajdzińska - studentka III roku kosmetologii w Wyższej Szkole Zarządzania w Gdańsku, członek Studenckiego Koła Naukowego Kosmetoskan
PRZERWA 12.40-13.10
13.10 - 13.30 "Poprawa zdrowia poprzez prawidłowe żywienie i aktywność fizyczną" - dr Ewa Kucharska - Wydział Fizjoterapii i Nauk o Zdrowiu Wyższej Szkoły Zarządzania w Gdańsku
13.30 - 13.50 "Rola żywienia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych" - dr Magdalena Tańska - Wydział Fizjoterapii i Nauk o Zdrowiu Wyższej Szkoły Zarządzania w Gdańsku
13.50 - 14.10 "Kosmetyki a zdrowy tryb życia. Kosmetyki naturalne, organiczne." - dr n. med. Marta Bednarek - Wydział Fizjoterapii i Nauk o Zdrowiu Wyższej Szkoły Zarządzania w Gdańsku
14.10 - 14.30 TCR 3 plus® - biotechnologia w służbie odmładzania - rewolucyjne osiągnięcie naukowe ekspertów REPACELL® KLAPP Cosmetics - mgr Iwona Wierzbicka - Klapp Cosmetics
14.30 - 14.50 "Mechanizm działania antyoksydacyjnego w warunkach in vitro i in vivo" - Wojciech Godek - AMC Pharma Ltd.
CZĘŚĆ DRUGA (s. 016) Prowadzi dr n. med. Ewa Grymel-Kulesza, prodziekan Wydziału Fizjoterapii i Nauk o Zdrowiu WSZ w Gdańsku
- TRENING HIIT (15:00-15:30)
- TRENING FUNKCJONALNY (15:30-16:00)
- TRENING ZDROWY KRĘGOSŁUP (16:00-16:30)