stat
Impreza już się odbyła

Wiosna w Kuchni

Potrawy dostępne już od 1 kwietnia w promocyjnej wkładce do karty dań. Dania przygotowywane będą indywidualnie ze świeżych wiosennych produktów, cieszących podniebienia smakoszy, którzy całą jesień i zimę oczekiwali na pierwsze plony młodych warzyw takich jak listki młodej botwinki, młodą kapustę, szparagi, młode ziemniaki i wiele innych.

lis 17

poniedziałek, g. 11:00

Wstęp wolny
wymagana rezerwacja

lis 21

piątek, g. 18:00

Gdynia, Morska 81-87 (Bukszpryt)
Wstęp wolny
JUŻ OD KWIETNIA:
Chłodnik litewski z młodej botewiny
Zielone szparagi gotowane z ziołowym masłem
Młode jarzyny, kalafior, brokuł, marchewka, fasolka z rumianą bułką i masłem
Łosoś gotowany na parze z młodymi jarzynami, podany z młodymi ziemniakami z sosem koperkowym
Pierogi z jagodami przygotowywane ze specjalnego ciasta śmietankowego z sosem waniliowym
Świeże truskawki podane z kwaśną wiejską śmietaną i cukrem trzcinowym
Ciasto rabarbarpwe z truskawkami z kruszonką
Koktajl ze świeżych truskawek z bitą śmietaną

Zapraszamy na wiosnę w kuchni !!!!

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.