stat
Impreza już się odbyła

Wlewamy Ducha w Restaurant Week

Do duchowych, cyklicznych wydarzeń wracamy z przytupem! Na początek proponujemy Wam niebanalną degustację czterech różnych destylatów piwa.

14 sierpnia - 30 września 2024, g. 8:00

Gdańsk, różne lokalizacje
paź 3-4

czwartek - piątek, g. 19.00

bilety 120 zł
ulgowy 120 zł
przedsprzedaż 120 zł
Co się będzie działo?
Okowity piwne mają obecnie swoje pięć minut i są niewątpliwie jedną z najczęściej szukanych pozycji przez miłośników alkoholi. W trakcie wieczoru spróbujemy czterech destylatów z piwa.

Zaczniemy od Destyl Bierbrand 2020. To jedna z pierwszych marek okowity piwnej jaka powstała w naszym kraju. Jest to efekt współpracy Podkarpackiej Destylarni Okowity i krakowskiego browaru Dwie Wieże. Później nasze kubki smakowe skierujemy w kierunku Pomorza. To tu powstały wyjątkowe okowity, których premiera miała miejsce w zeszłym miesiącu. Gorzelnia Podole Wielkie i AleBrowar połączyły siły by stworzyć trzy destylaty z legendarnych już piw jakimi są: Crazy Mike, Hard Bride i Smoky Joe.
Wszystkie w limitowanych ilościach, będziemy więc w nielicznym gronie, które będzie miało okazję spróbować tych alkoholi.

Degustacji okowit towarzyszyć będą piwa z których zostały stworzone oraz przekąski przygotowane przez Ducha66.

Z kim się spotkamy?
Degustację poprowadzi Łukasz Czerkowski największy kibic polskiego gorzelnictwa, który podczas spotkań z Gośćmi wędruje poprzez smaki i aromaty oraz historię polskich destylatów i ich twórców. Wszystko w myśl hasła "Kocham Polską Wódkę"!