stat
Impreza już się odbyła

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty.

wrz 29

niedziela, g. 10:00

bilety 220 zł
paź 30

środa, g. 17:30

Gdańsk,
bilety 189 zł
W Toskanii wszystko jest proste, precyzyjne, mocne, prostolinijne i doprawione zdrowym humorem.

Kuchnia toskańska odznacza się wiejską prostotą, ale zarazem jest arystokratycznie wymagająca, jeśli chodzi o jakość surowców i sposoby przyrządzania.

Toskania lubi wszystko, co pachnie, co świeże i chrupiące dociera z farmy prosto na talerz.

Przygotujemy:
- crostini ai fegatini (grzanki z ciabatty z pastą z wątróbek, szałwią i kaparami)
- cacciucco alla livornese (zupa z ryb i owoców morza)
- tagliata di manzo alla rucola ( stek z sezonowanej wołowiny z rukolą)
- trippa alla fiorentina (flaczki w pomidorach)
- asparagi gratinati (zapiekane szparagi pod parmezanem)
- tiramisu alle fragole (tiramisu z truskawkami)

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    265 zł
Bilety dostępne na stronie: www.k5.com.pl/warsztaty/wloska-liguria