Wszyscy marnujemy żywność - dlaczego i jak tego uniknąć? Marnotrawstwo żywności w Polsce zachodzi na różnych ogniwach łańcucha od produkcji do konsumenta. Wspólnie zastanowimy się jakie są powody i kto głównie odpowiada za straty? Co mówią wyniki badań przedłożone w ramach długoletniego projektu? Sprawdzimy czy Polacy rozumieją terminy "najlepiej spożyć przed..." i "należy spożyć do...". Na koniec pomówimy o perspektywach na przeszłość. Czy zdążymy do 2030 roku*?
Wraz z Federacją Banków Żywności zapraszamy serdecznie na godzinnego livea na Facebooku, inspirowanego doświadczeniami i przemyśleniami z realizowanego przez Federację projektu PROM (Program Racjonalizacji i Ograniczenia Marnotrawstwa Żywności).
Spotkanie z Moniką Modrzejewską odbędzie się 24 listopada o godz. 16:00 na profilu CIEE w Facebook Live:www.facebook.com/CIEEGdansk Live jest częścią projektu DZIAŁAMY W KLIMACIE, który Centrum Informacji i Edukacji Ekologicznej realizuje dzięki finansowaniu ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Gdańsku. Partnerem wydarzenia jest Federacja Banków Żywności.
#dzialamywklimacie
* nawiązanie do dokumentu ONZ - Agenda 2030