Jedyny taki Sylwester w Sopocie! Poczuj się jak prawdziwy VIP, baw się w kameralnym gronie i przywitaj Nowy Rok w wyjątkowym miejscu! Plaża, morze, molo i rozgwieżdżone niebo to otoczenie pięknie urządzonego lokalu Restauracji M15! Gości witamy suto zastawionym stołem i gorącymi przebojami ostatnich dekad. Wieczór rozpoczynamy welcome drinkiem i wykwintną 3-daniową kolację serwowaną. Do wyboru menu tradycyjne i wegańskie. Przez całą noc dostępny jest bogaty bufet i doskonale zaopatrzony bar. W cenie nielimitowane napoje bezalkoholowe oraz butelka wina lub 0,5 l wódki na parę i kieliszek szampana GH Mumm o północy na osobę. O dobrą zabawę zadba DJ a o komfort Gości miła i zaangażowana obsługa. Czekamy na Was! Bawimy się od 20.30 do 3.00!
Sylwester 2024/2025 - wszystkie imprezy
Menu Sylwester Restauracja M15 2024:Kolacja serwowana:Przystawka - Tatar z tuńczyka z sosem ponzu i czarną truflą
Zupa - Consomme tajskie z makaronem soba, chrupiącymi warzywami, carpaccio z polędwicy wołowej, sezamem, limonką i kolendrą , kość ze szpikiem pieczonym i sosem chimichurri
Danie główne - Filet z jesiotra syberyjskiego, sos kawiorowy, puree muślinowe, chrupiące warzywa w emulsji
Kolacja serwowana wegańska:Przystawka - Mezze (falafel z sosem tahini i sumakiem, humus z groszkiem i smażonym bobem, warzywa w cieście pakora z konfiturą daktylową, bakłażana marynowany w miso)
Zupa - Consomme grzybowe z oliwą szafranową, smażonym borowikiem, sałatką warzywną i kluseczkami półfrancuskimiDanie główne - Dynia pieczona z pomarańczą, salsa z pieczonego ananasa i papryki, puree z fioletowego kalafiora z wanilią
Menu bufetowe:Bufet zimny- Grawlax z troci wędrownej z majonezem wasabi, sosem teriaki
- Vol au vant z baba ghanoush
- Śledź kimchi
- Tatar wołowy z Pniew na pumperniklu
- Pate z gęsich wątróbek z masłem palonym
- Humus dyniowy z granatem i sumakiem
- Selekcja sałat z figą, serem kozim i orzechami włoskimi
- Carpaccio z kałamarnicy humbolt
- Vitello tonnato
- Terina z warzyw i trufli
- Sosy i dresingi
- Selekcja pikli
- Selekcja sałat z pstrągiem wędzonym, piklowany makaron z dyni, żółty burak kompresowany
Bufet ciepły- Consome z wędzonych ryb z warzywami, pieczone pierożki z sandacza
- Halibut z salsą mango i awocado, ryż smażona z warzywami i jajkie
- Cukinia faszerowana kaszą pomidorami i warzwami ze świeżą truflą
- Gnocchi z pesto bazyliowym i kozim serem
- Musaka warzywna
- Kofty baranie , kasza perłowa z grzybami, jogurt z miętą i limonką
- Cielęcina duszona w białym winie z puree ziemniaczanym i warzywami
Desery- Limonchello
- Krem kataloński
- Bonoffee
- Brownie dyniowe z szafranem