stat
Impreza już się odbyła

Wykwintna kolacja z degustacją Opinie (1)

Mamy przyjemność zaprosić Państwa na niezwykła wydarzenie kulinarne. 19 marca 2015 roku trzydzieści siedem restauracji w całej Polsce zaproponuje swoim gościom kolację przygotowaną zgodnie z francuską tradycją gastronomiczną w ramach inicjatywy o międzynarodowej randze pod nazwą "Goût de France / Good France" ("Smak Francji").

kwi 24-25

środa - czwartek

Bielkówko Kolbudy,
maj 10-11

piątek - sobota, g. 16:00 - 23:59

Gdańsk,
1300 RESTAURACJI W 150 KRAJACH NA ŚWIECIE

W czwartek 19 marca ponad 1300 kolacji "à la française" zostanie zaproponowanych w restauracjach na pięciu kontynentach i francuskich ambasadach w 150 krajach, by wspólnie celebrować francuską sztukę kulinarną. Chcemy, by ten dzień był świętem francuskiej kuchni, pełnej inwencji, żywej i otwartej, a jednocześnie wiernej temu, co rozsławiło ją na świecie: połączeniu jedzenia z przyjemnością, towarzyskim spotkaniem, smakiem wyśmienitych produktów i szacunkiem dla dobrej kuchni.

Projekt "Goût de France / Good France" jest wspólną inicjatywą Alaina Ducasse'a, francuskiego kucharza o światowej sławie, i francuskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych i Rozwoju Międzynarodowego. W ramach tej akcji szefowie kuchni zcałego świata zaproponują w swoich restauracjach "menu à la française": francuski aperitif, zimna i ciepła przystawka, danie główne z ryby lub owoców morza, z mięsa lub drobiu, francuski ser, deser z czekoladą, wina.

Zapraszamy!

Przeczytaj także