Za zeszły rok, za stare menu, wypijmy za cudowne lata 20te które przed nami 2020 dopiero się zaczął, a już tak namieszał! Pojawił się w naszej kuchni nowy, świetny człowiek - Krzysztof Konieczny, odświeżamy wizualnie Osterię i co najważniejsze: zmieniamy kartę! 10 stycznia zapraszamy Was na kolację, która będzie przypieczętowaniem tej rewolucji i MOCNYM początkiem współpracy z Vinnisimo. Macie szansę jako pierwsi spróbować naszego nowego menu. Chodźcie, będzie fajnie.
MENU Przekąski w stół: ceviche z makreli, pstrąg macerowany, kaczka z ndują, focaccia z foie gras i pistacjami, wegański gołąbek, warzywa w tempurze, smalec z fasoli, pieczywo
Boron Prosecco Extra Dry
Ozór wołowy/ pyza z dorszem/ kiszony burak
Vege: Brukiew, pyza z grzybami/ kiszony burak
Xiamenez-Spinola Experional Harvest
Białe warzywa, rokitnik, kokos
El Flako Rioja Blanco
Intermezzo: Negroni/ koper włoski
Rostbef/ szpik/ serce/ warzywa
Appolonio Copertino
Tiramisu
K.H. Schneider Riesling Kabinett
Rezerwacje:
osteriafino@gmail.com +48 58 661 26 66
https://osteriafino.pl/