Zapraszamy na warsztaty kulinarne: zdrowe chleby, bułeczki i pasty do pieczywa.
Podczas warsztatów pokażemy jak ze zwykłych łatwo dostępnych i sezonowych produktów zrobić pyszne, zdrowe chleby i pasty, idealne na każdą okazję. Będziemy wypiekać chleby bezglutenowe jak i wegańskie. Do każdego wypieku stworzymy pyszne smarowidła oraz nauczymy się jak komponować pasty idealne do każdego rodzaju chlebów.
Przebieg Warsztatów:- omówienie składników potrzebnych do stworzenia chlebów.
- omówienie rodzajów mąk.
- przedstawienie propozycji komponowania past do chleba.
- przygotowanie chlebków między innymi będziemy tworzyć chleby mąk gryczanej, ryżowej jak również użyjemy banana, batata lub ciecierzycy
- przygotujemy pasztet ze słonecznika
- przygotowanie past do chleba miedzy innymi zrobimy pesto, humus czy zdrową Nutellę
- zdjęcia wykonanych produktów i degustacja
- wręczenie certyfikatów
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.