Podczas warsztatów pokażemy jak ze zwykłych łatwo dostępnych i sezonowych produktów zrobić pyszne, zdrowe chleby i pasty, idealne na każdą okazję. Będziemy wypiekać chleby bezglutenowe jak i wegańskie.
Do każdego wypieku stworzymy pyszne smarowidła oraz nauczymy się jak komponować pasty idealne do każdego rodzaju chlebów.
Podczas warsztatów zapewniamy:
- doskonałą zabawę,
- degustację przygotowywanego tortu
- fartuch dla każdego uczestnika,
- uszykowane stanowisko pracy z wszystkimi produktami,
- wodę mineralną, kawę i herbatę,
- materiały szkoleniowe,
- opakowania na wynos, dzięki którym podzielisz się swoimi potrawami z najbliższymi,
- pomoc w wykonywaniu ciast i cenne wskazówki,
- certyfikat ukończenia warsztatów.
Przebieg Warsztatów:
- Omówienie składników potrzebnych do stworzenia chlebów.
- Omówienie rodzajów mąk.
- Przedstawienie propozycji komponowania past do chleba.
- Przygotowanie chlebków między innymi będziemy tworzyć chleby z batatów, cieciorki, dyni, mąk gryczanej, ryżowej jak również użyjemy banana.
- Przygotowanie past do chleba miedzy innymi zrobimy pesto , humus czy zdrowej Nutelli.
- Zdjęcia wykonanych produktów i degustacja
- Wręczenie certyfikatów.
Ilość miejsc ograniczona (max 8)
Czas Trwania 4-5h