Podczas warsztatów pokażemy jak ze zwykłych łatwo dostępnych i sezonowych produktów zrobić pyszne, zdrowe chleby i pasty, idealne na każdą okazję. Będziemy wypiekać chleby bezglutenowe jak i wegańskie. Do każdego wypieku stworzymy pyszne smarowidła oraz nauczymy się jak komponować pasty idealne do każdego rodzaju chlebów.
Podczas warsztatów zapewniamy:
doskonałą zabawę,
degustację przygotowywanego tortu
fartuch dla każdego uczestnika,
uszykowane stanowisko pracy z wszystkimi produktami,
wodę mineralną, kawę i herbatę,
materiały szkoleniowe,
opakowania na wynos, dzięki którym podzielisz się swoimi potrawami z najbliższymi,
pomoc w wykonywaniu ciast i cenne wskazówki,
certyfikat ukończenia warsztatów.
Przebieg Warsztatów:
Omówienie składników potrzebnych do stworzenia chlebów.
Omówienie rodzajów mąk.
Przedstawienie propozycji komponowania past do chleba.
Przygotowanie chlebków między innymi będziemy tworzyć chleby mąk gryczanej, ryżowej jak również użyjemy banana, batata lub ciecierzycy
Przygotujemy również bułeczki na bazie siemienia lnanego
Przygotowanie past do chleba miedzy innymi zrobimy pesto , humus czy zdrowej Nutelli.
Zdjęcia wykonanych produktów i degustacja
Wręczenie certyfikatów.
Ilość miejsc ograniczona (max 8)
Czas Trwania 4-5h
Koszt: 300 zł