stat

Czy wiesz, że statystyczny Polak wyrzuca rocznie ponad 100 kg jedzenia? Czas to zmienić! Zapraszamy na praktyczne warsztaty kulinarno-edukacyjne, które odbędą się 19 listopada w Restauracji Amber Side. Spotkanie poświęcone będzie idei Zero Waste i sposobom na niemarnowanie żywności.

Warsztaty kulinarne Zero Waste w kuchni - czyli jak nie marnować jedzenia i żyć bardziej świadomie, realizowane są w ramach Gdańskiego Forum Zmian Klimatu.

Co Cię czeka na warsztatach?
dowiesz się, jak planować zakupy i posiłki, by nic się nie zmarnowało,
odkryjesz sprytne sposoby na wykorzystanie resztek w kuchni,
przygotujesz pyszne dania z produktów "z drugiego obiegu",
poznasz zasady przechowywania żywności, które naprawdę działają,
porozmawiamy o wpływie marnowania jedzenia na środowisko i domowy budżet.
Warsztaty mają charakter praktyczny i inspirujący - gotujemy, próbujemy i uczymy się, jak w prosty sposób wprowadzać ekologiczne nawyki na co dzień.

Poznaj prowadzącą
Sylwia Majcher - edukatorka ekologiczna, dziennikarka, autorka książek, m.in. bestsellera "Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku" oraz "Mniej mięsa". Publikuje reportaże i wywiady kulinarne. Z pasją opowiada o niemarnowaniu jedzenia, ochronie środowiska i racjonalnym wykorzystywaniu zasobów planety. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.

Informacje organizacyjne
Dla kogo: dla gdańszczanek i gdańszczan, którzy chcą żyć bardziej świadomie, oszczędzać i dbać o planetę.

Czas trwania: 1h 55min (dwie grupy po 20 osób: 16:00-17:55 oraz 18:00-19:55). Można wziąć udział tylko w jednym warsztacie.

Liczba miejsc ograniczona - decyduje kolejność zgłoszeń!

Rejestracja: https://gfzk25.konfeo.com/pl/groups

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

Informacja o biletach

lis 21

piątek, g. 18:00

Gdynia,
bilety 230 zł