stat
Impreza już się odbyła

Miłośników cyklicznych spotkań z dostawcami ekologicznej żywności z pewnością ucieszy fakt, iż we wtorek 11.04 "wystartowała" kolejna edycja Zielonych Jarmarków. Wydarzenie to już prawdziwa tradycja, która przez lata zjednała sobie wielu wiernych sympatyków. Tym razem, ze względu na nadchodzące Święta Wielkanocne, Jarmarki rozpoczęły się wcześniej i potrwają do piątku 14.04. Dodatkową atrakcją będzie pokaz live cooking i specjalny gość.

lis 25

poniedziałek, g. 9:00 - 14:00

Gdańsk, ul. Jelitkowska 51
Wstęp wolny
lis 27

środa, g. 17:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
Od wtorkowego ranka na odwiedzających Galerię Przymorze czekają stoiska suto zastawione ekologicznymi rarytasami. Produkty sprzedawane podczas wydarzenia charakteryzują się tradycyjnym sposobem wykonania, beż użycia sztucznych konserwantów czy polepszaczy smaku. W bogatej ofercie wystawców znajdziemy między innymi: tradycyjne chleby wypiekane bez drożdży - na naturalnym zakwasie, wędliny staropolskie, miody aktywne biologicznie, sery górskie, chałwy tureckie, ciasta, przyprawy z różnych zakątków świata, herbaty, zioła lecznicze, a także wiele innych.

Zielone Jarmarki cieszą się wyjątkową sympatią wśród naszych gości - bardzo często Klienci sami dopytują o termin kolejnej edycji. Cieszymy się, że udało się zorganizować wydarzenie przed samymi świętami, dzięki temu na wielkanocnych stołach będą mogły pojawić się pyszne, ekologiczne produkty - mówi Agnieszka Wojtaszczyk, dyrektor Galerii Przymorze.

W ramach wielkanocnej odsłony tego ekologicznego festiwalu smaku Galeria zaprasza na Kulinarne Show Roberta Bochenko - dziennikarza radiowego, konferansjera i kucharza. Pan Robert to prawdziwy miłośnik dobrej kuchni i pasjonat opowiadania o niej. W okolicy Zielonej Ściany rozstawione zostanie specjalne stoisko przeznaczone do pokazów gotowania na żywo.

Goście, którzy odwiedzą Galerię będą mogli poznać tajniki tworzenia wyjątkowo smakowitych potraw świątecznych, takich jak:
1. Żurek wielkanocny.
2. Bigos świąteczny na tradycyjnych wędlinach z grillowaną białą kiełbasą.
3. Wiosenna sałatka z lucerną i listkami brukselki.
Spotkanie z kulinarnym showmanem odbędzie się 14 kwietnia w godzinach 14:00-18:00.
Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.