Zapraszamy na czterokolorowy cykl warsztatów kulinarnych, oparty warzywach i owocach. Zaczynamy od zielonego :)
Zielone warzywa zawierają chlorofil, który wzmacnia odporność organizmu, chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wpływa na czerwone krwinki. Zawierają również kwas foliowy i żelazo.
Na zajęciach poznamy lepiej brokuły, pietruszkę, szpinak, rzeżuchę, koperek i szczypiorek. Zrobimy sałatki i napoje z ich udziałem. Samodzielnie przyrządzimy napój z cytryny i pietruszki (tak zwaną pietruszkową lemoniadę), który jest bombą witaminową. Zrobimy m.in. sałatkę brokułową i sałatkę ze szpinakiem, posiejemy rzeżuchę i wykonamy własne kiełkowniki.
Uwaga! Weźcie ze sobą słoik
Spotykamy się w Klubie Młodego Wrzeszczaka, ul. Wajdeloty 14/2 we wtorek (30 maja)
godz. 16.30 - 18.00
Wstęp wolny.
Zapisy: generacjafundacja@gmail.com
Pierwszeństwo mają dzieci z Wrzeszcza.
Projekt finansowany przez Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Gdańsku e ramach działań Klubu Młodego Wrzeszczaka.
Pozdrawiamy serdecznie,