Podczas warsztatów będziecie mieli możliwość przygotowania szybkich, zdrowych potraw nie marnując składników. Każdy z nas boryka z problemem minimalizowania strat podczas gotowania. Nauczycie się nie wyrzucając elementów, które zapewne trafiłyby do kosza podczas codziennego gotowania. Ekonomia w kuchni to rzecz bardzo ważna, tym razem wykorzystacie wszystko.
Potrawy które przygotujecie będą bazowały na dwóch składnikach, które powinny znajdować się ze względu na swoje walory odżywcze i smakowe w każdej kuchni. Nauczymy Was jak prawidłowo poporcjować produkty i przygotować z nich nietuzinkowe potrawy.
Przygotujemy:1. Potrawy z całego łososia- zupa rybna z szafranem i koprem włoskim
- filet z puree i chrupkim topinamburem
- chipsy ze skory
-fish cake z sałatka z selera i gorczycy
-carpaccio z łososia z limoka, koledra i chilli
2. Potrawy z całego kurczaka- faszerowane skrzydełka po tajsku
- piersi Sous Vide z puree z pietruszki
- sałatka z pieczonych udek
- puder ze skóry