Podczas warsztatów będziecie mieli możliwość przygotowania szybkich, zdrowych potraw nie marnując składników. Każdy z nas boryka z problemem minimalizowania strat podczas gotowania. Nauczycie się nie wyrzucając elementów, które zapewne trafiłyby do kosza podczas codziennego gotowania. Ekonomia w kuchni to rzecz bardzo ważna, tym razem wykorzystacie wszystko. Nauczymy Was jak prawidłowo poporcjować produkty i przygotować z nich nietuzinkowe potrawy.
Potrawy które przygotujecie będą bazowały na dwóch składnikach, które powinny znajdować się ze względu na swoje walory odżywcze i smakowe w każdej kuchni.
Przygotujemy
Potrawy z całego łososia
- pikantna zupa z kokosem i kurkuma
- łosoś sous vide z rukwią wodna i jajkiem w koszulce
- tacos ze smażonym łososiem, guacamole i czerwona kapusta
- chipsy ze skóry łososia
podwędzany tatar z ze smażonymi kaparami
Potrawy z całego kurczaka
- skrzydełka z chipotle i purre z kukurydzy
- piersi z kurczaka marynowana w soi z shitake i marynowanymi warzywami
- rosół z pieczonych kości kurczaka z pikantnymi wontonami
- bao buns z duszonymi udami i sosem śliwkowym i świeżą kolendrą
- masło z pieczona skóra kurczaka