stat
Impreza już się odbyła

Podczas warsztatów będziecie mieli możliwość przygotowania szybkich, zdrowych potraw nie marnując składników. Każdy z nas boryka z problemem minimalizowania strat podczas gotowania. Nauczycie się nie wyrzucając elementów, które zapewne trafiłyby do kosza podczas codziennego gotowania. Ekonomia w kuchni to rzecz bardzo ważna, tym razem wykorzystacie wszystko. Nauczymy Was jak prawidłowo poporcjować produkty i przygotować z nich nietuzinkowe potrawy.

lis 21-23

czwartek - sobota

Wstęp wolny
lis 29

piątek, g. 16:00

Dom Zdrojowy w Brzeźnie, Zdrojowa 2
Wstęp wolny
Potrawy które przygotujecie będą bazowały na dwóch składnikach, które powinny znajdować się ze względu na swoje walory odżywcze i smakowe w każdej kuchni.

Przygotujemy

Potrawy z całego łososia
- pikantna zupa z kokosem i kurkuma
- łosoś sous vide z rukwią wodna i jajkiem w koszulce
- tacos ze smażonym łososiem, guacamole i czerwona kapusta
- chipsy ze skóry łososia

podwędzany tatar z ze smażonymi kaparami

Potrawy z całego kurczaka
- skrzydełka z chipotle i purre z kukurydzy
- piersi z kurczaka marynowana w soi z shitake i marynowanymi warzywami
- rosół z pieczonych kości kurczaka z pikantnymi wontonami
- bao buns z duszonymi udami i sosem śliwkowym i świeżą kolendrą
- masło z pieczona skóra kurczaka

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    320 zł
Zapisy: https://k5.com.pl/warsztaty/zjadamy-wszystko-i-12-03/