Szkolenia dla dzieci, dorosłych, rodzin i grup zorganizowanych. W samym sercu Sopotu prowadzimy warsztaty, które łączą radość tworzenia z rzemieślniczą precyzją. Czekoladę robimy od podstaw, używając najwyższej jakości ziaren z Ameryki Południowej. Nad produkcją czekolad w naszej manufakturze czuwa Martha Coello Morales, rodowita Ekwadorka z rodziny od pokoleń związanej z uprawą kakao. To właśnie dzięki niej czekolada z Sopockiej Manufaktury ma swój niepowtarzalny charakter i głębię.
Nasze tabliczki zdobyły uznanie na międzynarodowych konkursach - między innymi srebro w International Chocolate Awards (Europe) oraz srebro w Academy of Chocolate w Wielkiej Brytanii.
Nasze szkolenia to: edukacja i emocje - uczymy przez działanie,
dotyk, zapach i smak
unikalne doświadczenie - uczestnicy
własnoręcznie tworzą czekoladę od ziarenka do
tabliczki
produkt końcowy na wynos - każda osoba
zabiera ze sobą stworzoną przez siebie czekoladę
Dla kogo? grupy szkolne i przedszkolne
turyści poszukujący oryginalnych
doświadczeń
grupy firmowe, integracyjne i konferencyjne
osoby, które marzą o własnej
manufakturze
Warsztaty dla dzieci i młodzieży czekolada na serio (i z uśmiechem)Program dla grup zorganizowanych - minimum 10 osób:krótkie wprowadzenie: czym jest kakao i jak powstaje czekolada?
pokaz ziaren kakaowca i urządzeń produkcyjnych
ręczne przygotowanie i dekorowanie własnej czekolady
opowieści o podróżach po Ameryce Południowej i kakaowcach
dyplom uczestnictwa i własnoręcznie wykonana czekolada na wynos
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.