stat
Impreza już się odbyła

Żuławskie Smaki wracają do CH Osowa

Po wakacyjnej przerwie do CH Osowa wraca jarmark ekologicznych, regionalnych produktów. Żuławskie Smaki można będzie odwiedzić już w dniach 1 i 2 września. Nie zabraknie tu słynnych już specjałów takich jak miody z domowej pasieki,  pierogi, przetwory, a także oryginalne rękodzieła.

22 listopada - 23 grudnia 2024

Gdańsk
Wstęp wolny

21 listopada - 23 grudnia 2025

Gdańsk
Wstęp wolny
Jarmark ekologicznej żywności i produktów wytwarzanych zgodnie z idą slow food dał się już poznać mieszkańcom Trójmiasta i stał się cyklicznym wydarzeniem w CH Osowa. Teraz Żuławskie Smaki powracają w jesiennej edycji. W dniach 1-2 września jarmark po wakacyjnej przerwie rozstawi się na pasażu CH Osowa.

Tym razem wśród wystawców można będzie spotkać słynne Miody Gustawa, Ekologiczne Gospodarstwo rolno-szkółkarskie, które specjalizuje się w uprawie sadzonek winorośli i krzewów oraz w produkcji wspaniałych zdrowych i ekologicznych przetworów. Nie zabraknie również oryginalnego Żuławskiego keczupu z cukinii oraz ręcznie lepionych Pierogów Halinki. Ponadto poza pysznymi, lokalnymi przysmakami dostępne będą także inne produkty. Na jarmarku można będzie spotkać Szydełkową Madzię, wraz z oryginalnymi, wykonanymi na szydełku rękodziełami.



Wszystkie produkty oferowane na jarmarku przygotowywane są w małych manufakturach,
z ekologicznych, naturalnych składników, bez sztucznych dodatków. Są to również produkty regionalne, z których słyną Żuławy.

Bardzo cieszymy się, że wraz z symbolicznym zakończeniem wakacji i wejściem w okres jesienny, możemy zaprosić mieszkańców Trójmiasta na Żuławskie Smaki. Jest to nie tylko doskonała okazja do zakupu eko żywności, zrobienia jesiennych zapasów, ale również fantastyczna możliwość spotkania z tradycją i poznania bliżej kuchni regionu Żuław - mówi Anita Mieszkowska, Marketing Manager Centrum Handlowego Osowa.

Jarmark czynny będzie w godzinach otwarcia galerii tj. 10.00-21.00. Kolejną wizytę Żuławskich Smaków w CH Osowa zaplanowano na 6 i 7 października.