stat
Wydarzenie już się odbyło

Zapraszamy na szkolenie z zakresu zdrowego żywienia dzieci.

23 listopada - 1 grudnia 2024, g. 11:00

Gdynia,
bilety 20 zł
ulgowy 20 zł
mar 15

sobota, g. 10:15

Trójmiasto, Online
bilety 15 zł
Prawidłowe nawyki żywieniowe ukształtowane we wczesnym dzieciństwie mają olbrzymi wpływ na późniejsze zdrowie naszych pociech. Należy uzmysłowić sobie podstawową zasadę - To dziecko decyduje ILE zje, ale to właśnie rodzic powinien decydować CO ono zje.

To w rękach rodziców jest wyrobienie w dziecku umiejętności zarówno odpowiedniego odżywiania jak i zdrowego stylu życia, który na pewno zaprocentuje w przyszłości. Wiedza na temat zasad prawidłowego żywienia dziecka jest istotnym elementem w zapobieganiu nadwadze i otyłości (epidemii XXI wieku) oraz przewlekłym chorobom cywilizacyjnym, jak alergie, nadciśnienie tętnicze czy choroba niedokrwienna serca. Coraz częściej mówi się również o wpływie diety na zachowanie i stan emocjonalny dziecka, w tym zaburzenia ze spektrum autyzmu.

Zarówno współczesny styl życia jak i żywność kryją za sobą wiele zagrożeń, o których istnieniu należy wiedzieć...

Harmonogram:
• Kształtowanie się preferencji smakowych dziecka
• Rozszerzanie diety dziecka
• Mikroflora jelitowa - gwarantem zdrowia
• Probiotyki i prebiotyki
• Jak czytać etykiety i nie dać się nabić w butelkę
• Alergie i nietolerancje pokarmowe
• Dieta eliminacyjna = niedobory żywieniowe? Obalamy mity!
• Podłoża i następstwa otyłości i chorób metabolicznych
• Rozszerzanie diety metodą BLW (Baby Led Weaning) - czyli bawimy się jedzeniem
• Suplementy diety - czy są konieczne?
• Sen i odpoczynek dziecka
• Praktyczne przepisy dla dzieci w różnym wieku i o różnej aktywności fizycznej


Prelegenci:
Anna Bartnicka. Mama 4 letniego Kubusia

Absolwentka Uniwersytetu Medycznego im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu na kierunku analityka medyczna. Obecnie w trakcie studiów doktoranckich w Klinice Zakażeń Noworodka, na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Tematyka jej pracy doktorskiej obejmuje mikroflorę przewodu pokarmowego noworodków oraz czynników na nią wpływających, w tym diety. Na co dzień pracuje w Instytucie Mikroekologii, jednostce zajmującej się nowoczesną diagnostyką mikroflory jelitowej oraz nadwrażliwości pokarmowych. Posiada wieloletnie doświadczenie w aspekcie zaburzeń mikroflory, probiotykoterapii oraz alergii pokarmowych. Jest także wykładowcą na konferencjach medycznych oraz autorką publikacji w czasopismach naukowych.

Dawid Białowąs. Tata 2-letniej Jagodziany
Magister Wychowania Fizycznego i Sportu w Gdańsku, ze specjalizacją trenerską w Judo (III dan). Specjalista do spraw żywienia i suplementacji w sporcie (AWFiS Gdańsk). Pracuje jako dietetyk sportowy, trener mały judoków oraz domowy kucharz dla swojej żony (Aluśki :-) i córuni. Współautor pierwszej polskiej książki na temat diety Paleo.

Szkolenie przeznaczone jest do dietetyków, rodziców, osób planujących powiększenie rodziny i wszystkich, którzy są zainteresowani tematyką.
Uczestnictwo zostanie potwierdzone imiennym certyfikatem.

Miejsce szkolenia:
Centrum Konferencyjne VNS
(znajdujące się w CH Manhattan na poziomie 3)
al. Grunwaldzka 82
80 - 244 Gdańsk

Czas trwania szkolenie: 10:00-16:00

Miejsce na szkoleniu gwarantuje tylko dokonanie przelewu. Płatności proszę kierować na rachunek bankowy:
BARBELL GROUP
18 1050 1764 1000 0092 1654 9403

W tytule KONIECZNIE wpiszcie: DZIECI Gdańsk+ Imię i nazwisko + mail + nr kontaktowy.
Do 24 h od momentu zaksięgowania środkow, prześlemy maila z potwierdzeniem uczestnictwa i fakturą.
Jeśli fakturę wystawić na podmiot inny niż płatnik, poprosimy o @ z danymi.

ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA, DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ

Na miejscu poza sporą dawką wiedzy, gwarantujemy także katering kawowy (kawa, herbata, woda).

Terminarz pozostałych szkoleń:
https://www.barbellkitchen.pl/post/103202833183/szkolenia

ZAPRASZAMY! ;)

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    220 zł
Koszt uczestnictwa:
220 zł
dla pary rodziców - 180 zł / os