stat
Impreza już się odbyła

Polska jest największym producentem gęsiny w Europie, ale prawie cała produkcja trafia na rynek niemiecki. Kto z nas wie jak smakuje gęsina ? No właśnie, wiemy tylko, że to tłuste i niezdrowe mięso.

gru 20-23

sobota - wtorek, g. 11:00 - 18:00

Wstęp wolny
gru 30

wtorek, g. 10:00

Gdynia,
bilety 125 zł
ulgowy 125 zł
A przecież rdzennie polska gęś owsiana to arystokracja wśród drobiu, którą doceniają zagraniczni smakosze z racji że jest najbardziej kalorycznym i zdrowym drobiem - karmi się ją wyłącznie trawą, a przez ostatnie 3 tygodnie dostaje tylko owies.

Warto, by na naszych stołach pojawiała się częściej, nie tylko w listopadzie na św. Marcina.

Przygotujemy:

- carpaccio z gęsi
- gęsie wątróbki z patelni i karmelizowane figi
- uda gęsie nadziewane rajskimi jabłkami , słodkie marynaty i kopytka na złoto
- zrazy z gęsi z kaszą gryczaną

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.