stat

Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali.

w każdą sobotę (do 31.01.2026), g. 15:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
gru 31

środa, g. 19:00 - 03:00

Łeba,
bilety 1500 zł
Osoba prowadząca:
Filipos Simeonidis

Przygotujemy
1. Giemista (zapiekane faszerowane warzywa)
2. Moussakas (tradycyjna zapiekanka z mięsa mielonego, warzyw)
3. Juweci Thalasina (owoce morza z orzo)
4. Ryba Spetsiotika (tradycyjna ryba w sosie pomidorowym)
5. Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)
6. Kolokithopita (cukinia zapiekana w cieście filo)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.