Lubisz brać udział w wyjątkowych wydarzeniach kulinarnych, gdzie przy jednym stole spotykają się fani pysznego jedzenia z kucharzami? Kiedy masz możliwość smakowania niepowtarzalnego, niedostępnego na co dzień menu? Lubisz rozmawiać z kucharzami i spędzać czas w gronie innych foodies? Cenisz kolacje degustacyjne z małym twistem?
Dobrze się składa, ponieważ w Hewelke rusza właśnie inicjatywa, której podjęli się kucharze naszej restauracji, z chefem Marcinem Popielarzem i chefem Aloną Orel na czele, czyli #streetfoodtravel Chefs Table niecodzienna podróż po smakach wyjątkowych dań, inspirowanych 7 różnymi miejscami na świecie.
Kulinarną przygodę rozpoczniemy w naszej restauracji Hewelke w Gdańsku. Pierwszy lot kierujemy do Japonii, aby spróbować fermentowanego ryżu z jogurtem i kawiorem, by po chwili przenieść się na drugą stronę globu, do Peru, gdzie spróbujecie ceviche z tuńczyka i yuzu. Po wizycie w Ameryce Południowej, przylecimy do Francji na kruchego tosta z kaczym rilettes. Brzmi dobrze? A to dopiero połowa podróży. Z Francji lecimy do Indonezji na krewetki BBQ z sosem Kacang. Kolejnym przystankiem, z powrotem na kontynencie są Indie i fioletowa bazylia z kokosem. Po Indiach warto zaopatrzyć się w dobry koktajl, ponieważ czeka nas dłuższa podróż wracamy do Ameryki, tym razem odwiedzimy Nowy Jork, by tam spróbować New York Steak z Chimichurri. Nasz ostatni przystanek to Tajlandia i najbardziej znany tajski deser czyli mango sticky rice.
Ta podróż jest wyjątkowa, czarterujemy dla Was wyjątkowy lot, dostępny tylko dla 10 pasażerów, dlatego też potrzebujemy przyjąć Wasze rezerwacje minimum na 3 dni przed wylotem.
Jeżeli jesteście zainteresowani wykupieniem podróży #streetfoodtravel Chefs Table, skorzystaj z rezerwacji na naszej stronie:
https://hewelke.pl/restauracja/Czekamy na Was w Restauracji Hewelke w Gdańsku!