Dołącz do warsztatów sushi prowadzonych przez Kamila Sadkowskiego i naucz się przygotowywać różnorodne rodzaje sushi, takie jak nigiri z dodatkami takimi jak ebi, unagi kabayaki czy tamago, oraz maki w różnych wariantach, w tym salmon maki i futo maki. Podczas zajęć pracujemy indywidualnie, a po zakończeniu gotowania, posiłki są pakowane w ekologiczne opakowania na wynos. To doskonała okazja, aby zgłębić tajniki japońskiej kuchni i cieszyć się smakiem własnoręcznie przygotowanego sushi
Prowadzenie: Kamil Sadkowski
Przygotujemy:
Nigiri czyli sushi formowane w dłoni, z rożnymi dodatkami
Ebi (gotowana krewetka)
Unagi Kabayaki (grillowany węgorz morski w sosie słodkim)
Tamago (słodki omlet)
Sake (łosoś)
Maki czyli formę rolek. Na płatku wodorostów nori, rozkładamy ryż i składniki, następnie zwijamy
Salmon maki (z łososiem)
Tekka maki (z tuńczykiem)
Kappa maki (z ogórkiem i sezamem)
Oshinko maki (z marynowaną rzepą daikon) Futo maki (z marynowaną tykwa, łososiem, awokado, serkiem, ogórek)
Sake Teriyaki (z pieczonym łososiem, serkiem, marynowaną marchewką i omletem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie. Po zakończonym gotowaniu, posiłki są pakowane w ekologiczne opakowania na wynos.