• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Dziesięciu trójmiejskich szefów kuchni wspólnie przyrządzi kolację

Aleksandra Wrona
29 września 2017 (artykuł sprzed 6 lat) 
Szefowie kuchni przygotują kolację na oczach widzów. Będzie się ona składała z amuse-bouche, przystawki zimnej, ciepłej przekąski, dania z ryby, dania mięsnego, zupy oraz deseru. Szefowie kuchni przygotują kolację na oczach widzów. Będzie się ona składała z amuse-bouche, przystawki zimnej, ciepłej przekąski, dania z ryby, dania mięsnego, zupy oraz deseru.

Trójmiejscy szefowie kuchni po raz kolejny połączą swoje siły i wspólnie przygotują kolację, z której dochód zostanie przeznaczony na cel charytatywny. W sobotę, 7 października na Stadionie Energa Gdańsk odbędzie się kolejna Kolacja Szefów Kuchni.





- Szefowie kuchni chcą pokazać, że trójmiejska gastronomia potrafi się zintegrować, a przy okazji zrobić coś dobrego. Tym razem wspieramy Akademię Medyczną w diagnostyce i leczeniu chorób rzadkich - mówi Beata Abramowska, koordynatorka kolacji. - W ten weekend odbywa się też miejska akcja 2. Urodziny Bohatera Borysa i postanowiliśmy złączyć siły z tym wydarzeniem.
Łącząca trójmiejskich kucharzy inicjatywa "Serce do garów" powstała za sprawą szefa kuchni Philippe'a Abrahama. Do tej pory udało się zorganizować sesję zdjęciową połączoną z licytacją na rzecz chorej na białaczkę dziewczynki oraz zeszłoroczną kolację charytatywną, podczas której wsparto fundację zapewniającą obiady niedożywionym dzieciom. Tym razem dochód przeznaczony będzie na diagnostykę i leczenie chorób rzadkich.

Zobacz jak było rok temu na Kolacji Szefów Kuchni

  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
  • "Serce do garów" to inicjatywa zrzeszająca pomorskich szefów kuchni.
Szefowie kuchni na oczach widzów przygotują 7-daniowe autorskie menu. Danie z ryby przygotują Marcin Popielarz (Biały Królik Restaurant) oraz Kamil Sadkowski (K5 - Akademia Kulinarna). Na talerzu królował będzie łosoś. Danie mięsne, a konkretnie dziczyznę, przygotują Philippe Abraham (Petit Paris) oraz Grzegorz Labuda (Szafarnia 10).

Ciepła przekąska zostanie przygotowana przez Adama WoźniakaRafała Wałęsę (Restauracja Sztuczka, Sztuczka Bistro). Spodziewać możemy się wieprzowiny w towarzystwie jesiennych dodatków. Za zupę odpowiadać będą Damian Mazurowski (Restauracja Kubicki) oraz Paweł Wątor (Eliksir). Goście skosztują klarownego, rybnego wywaru z zaskakującymi dodatkami.

Przystawkę zimną zaserwują Jacek Fedde (Restauracja Fedde) oraz Jacek Koprowski (Restauracja Sztuczka). Podczas kolacji na warsztat wezmą jajko, można się będzie spodziewać połączenia klasyki z odrobiną szaleństwa.

Za deser odpowiadać będzie gość specjalny, czyli Krzysztof IlnickiUMAM (przygotuje tartę śliwkową z pieczonym kremem migdałowym). Drugim gościem kolacji będzie pochodzący z Argentyny Martin Gimenez Castro, który wygrał pierwszą polską edycję programu Top Chef, przygotuje on amuse-bouche.

Bilety na kolację dostępne są w restauracjach: Petit Paris, Sztuczka, Sztuczka Bistro, Fedde Bistro, Szafarnia 10, Biały Królik, Restauracja Kubicki, Eliksir, K5, UMAM. Rezerwacji można dokonywać przez e-mail: sercedogarow@gmail.com. Kolacja kosztuje 250 zł/os.

Wydarzenia

Kolacja Szefów Kuchni (8 opinii)

(8 opinii)
250 zł
degustacja

Miejsca

Wydarzenia

Zobacz także

Opinie (38) 3 zablokowane

  • ilu z nich jest ogolonych:)? (2)

    co to za moda wśród kucharzy?

    • 12 3

    • Pytanie

      Kucharzy czy brylarzy owszem nazwiska znane cel szczytny ale do kucharzy co poniektórym daleko

      • 1 0

    • Odpowiedź brzmi wszyscy !

      I bardzo dobrze przynajmniej nie ma zwrotów, że komuś włos wpadł do zupy !!!

      • 1 0

  • gdzie kucharek 6... (2)

    wiadomo ;)

    • 11 2

    • i tak będzie, kosztem 250 zł

      • 2 0

    • Tam cycków 12

      • 4 0

  • gdzie bylo robione to zdjecie nad stawem? (4)

    • 2 0

    • Było robione nad stawem

      • 8 1

    • Przy Białym Króliku

      • 3 1

    • w orłowie w parku , hotel quadrille.

      • 2 0

    • Na plaży w rumunii

      • 0 0

  • Cena (3)

    Skąd taka cena ?

    • 12 2

    • No jak?

      Jest to impreza charytatywna!
      Oznacza to, że po odliczeniu kosztów zyski mają wesprzeć szczytny cel. Szkopuł w tym, że ktoś chce zarobić trochę przyciąć i to będzie właśnie w tych kosztach!
      Przecież to takie normalne, nie wiesz?

      • 8 1

    • cel charytatywny ?

      • 0 0

    • Cena

      Kolacja jest charytatywna wiec jest po to aby zebrac jak najwiecej gotowki. Bylam w styczniu , jedzenie przepyszne- niebo w gebie. Warte kazdej zlotowki. Tetaz tez bede

      • 0 0

  • Słyszałem, że już osiem zaproszeń sprzedano! (3)

    • 8 1

    • dlatego dali do trojmiasto pl bo sie słabo marketing rozwinął, są jakieś tam ogłoszenia na ścianie np w umam ale to wiecie... kto bystry to zobaczy a reszta mieszkańców , pewnie dalej nic nie wie, tak to już jest w tym świecie. A czemu taka cena ? no też wiadomo, połowa to dla kucharzy bo przecież takie gwiazdy to sie cenią a reszta na to leczenie. Albo wszytko na leczenie.

      • 6 1

    • (1)

      Więcej kucharzy niż biesiadników

      • 8 1

      • Więcej ględzenia niż jedzenia.

        • 1 1

  • To pan Woźniak już nie Dwor Oliwski (1)

    ?

    • 5 0

    • Juz nie

      Adas swego miejsca szuka ale ze do sztuczki sie podpia

      • 1 0

  • Na zdjeciu jest 9! (7)

    Co sie stalo z dziesiatym kucharzem? Jakies pomysly?

    • 1 0

    • Odbicie w wodzie (1)

      Ale w odbiciu w wodzie jest 10.

      • 0 0

      • Dziesiąty jest z restauracji w której straszy.

        • 1 0

    • robil zdjecie

      • 2 0

    • 10

      Zona go zabrala do Woda I krwi bo ci slaba daja :(

      • 0 0

    • Utopili Go w jeziorze

      • 1 0

    • Robił zdjęcie.

      • 1 0

    • robił zdjęcie

      • 0 0

  • :O

    Lord Varys?

    • 1 0

  • Porypało ich :)

    Za gó_ną kolację 250 zeta ? Do budy !

    • 4 4

  • NO nie wierzę!!! (4)

    A gdzie jest Pan Pawel Stawicki Mercato Hilton Gdansk ??? ktoś cos wie:):):)

    • 0 1

    • Paweł (3)

      Z pewnych nieoficjalnych źródeł wiem, że mój imiennik nie lubi się z Adamem W.
      Poszło tam o pieniądzę (zresztą jak zawsze w gastronomii bywa).
      Jeden z nich lepiej gotuje, drugi z kolei tańszy, Sam wiem jak to jest, byłem szefem w nie jednej restauracji(jedna nawet była w gault&millau)

      • 1 0

      • Adaś (2)

        ja zaś z pewnych źródeł (zasłyszane na tarasie pewnej restauracji przy Motławie) wiem, że konflikt zrodził się w innym miejscu..kuriozalane ponieważ w chłodni wspomnianej wyżej restauracji polecanej przez gault&millau...miała tam mieć miejsce scysja na temat metody zasalania troci (nomen omen poławianej w Motławie), sól miała by być tania czy dobra?

        • 0 0

        • Paweł (1)

          Nie rozumiem Pana wypowiedzi, sam chaos w tym.
          Opisałem wyżej tylko jedną sytuację o której dowiedziałem się przypadkiem od kolegi kelnera. Imienia nie zdradze.
          Jeszcze raz podkreślę, TU POSZŁO O PIENIĄDZE!!! a nie żadną troć czy sól.

          • 0 0

          • Adaś

            Proszę Pana.. orientuje się Pan w cenach soli? ani dutku jak widzę. Na jednym kilogramie to nawet 90 groszy! niech Pan zasoli 5 kg takiej troci z Motławy to inaczej Pan będzie pisał. Dziękuje

            • 0 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Rodzinne Niedziele - Brunch Mera Brasserie

170 zł
degustacja

Niedzielny brunch z muzyką na żywo

190 zł
muzyka na żywo, degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane