- 1 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (17 opinii)
- 2 Trójmiasto w przewodniku Michelin (72 opinie)
- 3 Co Polacy jedzą na śniadanie? (98 opinii)
- 4 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (72 opinie)
- 5 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (108 opinii)
- 6 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
Hala restauracyjna na 600 osób w Galerii Metropolia
Drugie piętro galerii handlowej Metropolia zamieni się w tzw. halę restauracyjną. Jeszcze przed wakacjami ruszy tam blisko trzydzieści lokali gastronomicznych, mogących nakarmić jednocześnie 600 osób.
Stacja ruszy na drugim piętrze wrzeszczańskiej galerii handlowej Metropolia , na powierzchni około 2,5 tys. m kw. - tam, gdzie wcześniej funkcjonowały sklepy meblowe. W środku znajdzie się miejsce dla blisko trzydziestu lokali gastronomicznych (wstępnie mówiono o 26, ale niewykluczone, że będzie ich więcej) o bardzo różnej formule działalności - od barów po koncepty restauracyjne z kuchnią uliczną z różnych stron świata, także takie prowadzone przez znanych szefów kuchni.
Słony Spichlerz otwarty
W tej chwili ogłoszono nazwy czterech z nich: Neon Noodle Bar (barowe wcielenie gdyńskiej restauracji azjatyckiej), Bresno Modern Bistro (młodszy brat włoskiego lokalu w Brzeźnie), Pinata (kolejny oddział trójmiejskich barów z meksykańskim jedzeniem ulicznym) oraz Mąka i Kawa (nowa odsłona znajdującej się na parterze Metropolii pizzerii i restauracji włoskiej).
Duże zmiany w Galerii Metropolia
Agnieszka Opłatkowska, marketingowiec z firmy Varsovia Food Company, która będzie operatorem Stacji Food Hall tłumaczy: - Wśród lokali będą znajdować się zarówno nowe wcielenia znanych w Trójmieście marek, jak i zupełnie nowe projekty gastronomiczne.
Przestrzeń zostanie podzielona na trzy strefy: główną, relaksacyjną oraz premium. Będzie można tutaj nie tylko zjeść czy spędzić czas ze znajomymi przy piwie czy koktajlu, ale również wziąć udział w koncertach czy różnych wydarzeniach kulturalnych i rozrywkowych. W środku funkcjonować będzie również studio kulinarne.
Stacja Food Hall zaprojektowana została w stylu - nomen omen - mającym kojarzyć się ze starą stacją kolejową, nowoczesna estetyka będzie przenikać się z elementami art deco. Przestrzeń pomieści jednocześnie 600 osób i będzie czynna do późnych godzin nocnych.
Nowe lokale w Trójmieście
- Stacja Food Hall od znajdującego się niżej food courtu będzie różnić się atmosferą i ofertą. Nasi goście nie będą odczuwali, że znajdują się w galerii handlowej oraz będą mogli zjeść dania autorskie na najwyższym poziomie - dodaje Opłatkowska.
Nie jest jeszcze znana dokładna data uruchomienia obiektu, ale powinno to nastąpić jeszcze przed tegorocznymi wakacjami.
Miejsca
Opinie (137) 2 zablokowane
-
2019-04-04 20:20
Oszuści z metropoli
To już wiem dlaczego na siłę zamkneli sofa komfort i wielki Pan kierownik metropoli twierdził że kanapa zakupiona przez nas jest jego za zekome długi sklepu Ostrzegam przed zakupami w metropoli!
- 1 1
-
2019-04-13 21:06
masakra l?! Jedzenie w towarzystwie pepko na bank będzie fajnie!
- 0 0
-
2019-04-20 18:35
Wow super czekaliśmy na coś takiego
Nareszcie jakieś duże i urozmaicone „Jedzeniowo”! Bardzo lubię próbować nowych smaków. Zwłaszcza mocno pikantnych, ostrych, słodkich lub kwaśnych z dużą ilością świeżych i różnorodnych warzyw. A nie tylko kebaby i pizza w kółko.
- 0 0
-
2019-04-20 18:43
Oby tylko bachorów nie wpuszczali na teren gastronomiczny
Jak usłyszę darcie mordy jakiegoś bachora w czasie jedzenia to zabieram moje pieniądze do innego lokalu. Nic tak nie psuje przyjemności jedzenia jak wrzaski bachorów.
- 1 0
-
2019-09-08 22:33
tragedia- drogo głosno i ponuro...
pierwszy i ostatni raz
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.