- 1 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (63 opinie)
- 2 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (101 opinii)
- 3 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
- 4 Restauracja po rewolucji Gessler na sprzedaż (155 opinii)
- 5 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 6 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
Ranking: Najlepsze lodziarnie w Trójmieście
Ranking najlepszych miejsc to nowy comiesięczny cykl, w którym prezentujemy najlepsze trójmiejskie firmy z katalogu Trojmiasto.pl. W zestawieniu pod uwagę bierzemy głównie ocenę czytelników oraz dodatkowo liczbę ocen i ich aktualność. Miesiąc temu opublikowaliśmy ranking najlepszych trójmiejskich pizzerii, który spotkał się z dużym odzewem czytelników. Poniżej prezentujemy lipcowe zestawienie najlepszych lodziarni. 1 września ogłosimy nasz kolejny ranking. Po wakacyjnych tematach gastronomicznych zaprezentujemy ranking gabinetów stomatologicznych. Nowe podsumowanie zawsze w pierwszy dzień miesiąca o godz. 11.
Ranking obiektów wyliczany jest na podstawie:
- średniej oceny w danej kategorii (minimum trzy oceny),
- liczby ocen (im więcej, tym wyższy wynik),
- aktualności ostatniej opinii (z ostatniego miesiąca),
- prezentacji na stronach portalu Trojmiasto.pl.
Każdemu obiektowi przeliczana jest ocena w skali od 1 do maksymalnie 10 punktów. Opinie klientów w największym stopniu decydują o pozycji w rankingu. Nasz dział moderacji dokłada wszelkich starań, by oceny były wiarygodne.
Top podzielony jest na dwie części: trzy najlepsze obiekty w całym Trójmieście oraz zestawienie zwycięzców w Gdańsku, Gdyni i Sopocie.
Top 3: Najlepsze lodziarnie w Trójmieście
Najlepsze lodziarnie Gdańsk
Najlepsze lodziarnie Gdynia
Najlepsze lodziarnie Sopot
Opinie (178) ponad 20 zablokowanych
-
2019-08-01 11:07
Gdańsk Wrzeszcz (21)
"Eskimo" .na ul. Wyspiańskiego w Gdańsku działa o 1947 to wystarczy na Nr 1.
- 133 30
-
2019-08-01 11:10
(2)
Jednoznacznie się z tym zgadzam, dla tych co cenią historyczny smak i prawdziwe rzemiosło produkcji lodów, od czasów kiedy nie było automatów do produkcji, i pewnie dalej tam się wykorzystuje techniki starej szkoły.
- 22 3
-
2019-08-01 11:25
Czy można zgadzać się dwuznacznie? (1)
Chyba miało być bezapelacyjnie lub jednogłośnie.
A w ręcznie robione lody nie uwierzę, chyba że gałka powyżej 6 złotych.
Receptura może być i tradycyjna ale wątpię by ktoś tam siedział że szpikulcem i ręcznie kruszył lód by wymieszać go że śmietanką i dodatkami.- 10 2
-
2019-08-02 04:42
Aaa?
a czy można zgadzać się dwugłośnie lub apelacyjnie? Dlaczego mam zastanawiać się czy można czegoś nie robić skoro pisze że zgadzam się jednoznacznie i koniec.
- 3 0
-
2019-08-01 11:45
Ciekawa nazwa na lodziarnię (1)
I odważna Kulki ...
- 9 2
-
2019-08-01 22:58
Wyciąga te kulki i dodaje do lodów
- 1 2
-
2019-08-01 12:18
Raz w życiu wyrzuciłam lody do śmietnika.
Było to właśnie Eskimo. Żaden z 4 różnych smaków nie nadawał się do jedzenia.
- 14 30
-
2019-08-01 13:24
(5)
Co z tego że działa od 1947r., jak tak wodnistych lodów to już dawno nie jedliśmy. Może kiedyś były super, teraz niestety daleko im do dobrych lodów. Szkoda
- 25 11
-
2019-08-01 16:48
tak bo dobere lody (3)
to muszą być tłuste i słodke. Kupcie se grycana czy magnum. Będziecie zachwyceni.
- 6 7
-
2019-08-01 18:42
(2)
A co złego w Grycanie? Smaczne i wiele smaków.
- 6 5
-
2019-08-01 18:54
Za tłuste i za słodkie
Po prostu.
- 4 4
-
2019-08-01 21:22
W Grycanie najlepszy to jest rozmiar łychy do lodów. Następny w gradacji to już tylko naparstek. Na południu Europy jak dostałem kulkę loda, to myślałem, że to porcja obiadowa. Jakoś tam nikt nie sknerzy dzieląc z klientem się smakołykami.
- 8 1
-
2019-08-01 21:37
Lody równe
Tym z Gebrauda z Budapesztu czy Romano z Bergamo. To nie jest woda, zmrożona woda to prosty lód jak w drinku. A tu puszyste , piękne lody. Trzy miejsca na świecie i genialne lody. One nie są rozwodnione.
- 3 2
-
2019-08-01 13:31
(3)
Moja mama jak była mala jadla te lody, potem zabierala nas, dziadek w termosie nosil a teraz moje corki te lody wcinaja i to najlepsze lody jakie sa!
- 10 3
-
2019-08-01 21:24
(2)
Moja mama też przynosiła nam te lody w termosie. Były przepyszne. Teraz się nie wypowiem, bo od kilkudziesięciu lat tam nie jadłem. Calipsiaki na plaży też były super.
- 3 0
-
2019-08-02 09:45
Na plażach dominowały lody mewa a nie calypso.
- 0 1
-
2019-08-02 23:54
To prawda, masz rację. "Lody Mewa! Lody, lody!"
- 0 1
-
2019-08-01 14:36
PRLowski smak nie znaczy dobry
- 13 6
-
2019-08-01 20:16
Eskimos (2)
tak pierwotnie nazywała się lodziarnia , gdy powstał eskimo to już tylko cień poprzednich smaków.
- 3 5
-
2019-08-01 20:41
(1)
Bzdury gadasz g***iarzu.Eskimos to lodziarnia ktora byla obok tzn na targowisku we Wrzeszczu w budynku w ktorym nie dawno byl tzw.Mordor czyli taka pijalnia.Natomiast Eskimo to jest tam dalej tez na ul.Wyspianskiego i jest do dzis.Wiec jak nie znasz historii Wrzeszcza to milcz
- 6 3
-
2019-08-02 10:46
To Ty piszesz bzdury. Eskimos to pierwotna nazwa lodziarni na ul. Wyspiańskiego. Działała tylko w sezonie a prowadziła ja rodzina mieszkająca na ul. Zbyszka z Bogdanca. Mieszkałem tuż obok tej lodziarni.
- 2 1
-
2019-08-02 13:14
Lody z Mazur
Polecam lody z Bań Mazurskich. Malutki zakład działa od lat '70tych. Tylko 3 smaki ale to wystarczy. Poprostu najlepsze lody i tyle.
- 1 1
-
2019-08-01 11:09
A i tak wszystkie bazy do lodów pochodzą od kilku dużych producentów (13)
U których dokupuje się też dodatki smakowe, a potem pisze się że to lody "rzemieślnicze"lub "domowe".
- 99 11
-
2019-08-01 11:19
Ja to wiem, Ty to wiesz, 95% osób da się naciągnąć na takie hasło. (1)
Dobry wpis, warto uświadamiać konsumentów. Najbardziej krzywdzące jest to dla wytwórców, którzy rzeczywiście korzystają z dobrych składników (a nie półproduktów) i sami zajmują się wyrobem lodów od lat.
- 22 2
-
2019-08-01 13:41
Jakie to ma znaczenie? Czuć jakość skladnikow oraz "efekty" na jelicie pozniej
- 4 1
-
2019-08-01 11:32
NIe Prawda! (6)
W Bosko robią lody sami, wiem bo tam pracuje. Są robione z dobrych składników i świeżych owoców.
- 6 6
-
2019-08-01 11:42
*nieprawda (1)
*pracuję
Mam nadzieję, że do pracy przykładasz się Katarzyno lepiej, niż do nauki ortografii.- 13 18
-
2019-08-01 21:28
Nie jesteś obiektywna, bo tam pracujesz. Każda sroczka swój ogonek chwali. W obecnych czasach nikomu nie można wierzyć, ponieważ pieniądz rządzi światem.
- 2 1
-
2019-08-01 11:54
I macie technologa żywności itd który codziennie koryguje recepturę w zależności od składu surowców? :D (1)
- 3 14
-
2019-08-01 11:57
To nie apteka ani fabryka.
W domu też masz technologa żywności jak gotujesz obiad? Więc przestań pitolić głupoty...- 27 2
-
2019-08-01 20:42
Kasia klamie
- 1 2
-
2019-08-01 22:14
Wszystko jest robione z miksów
- 1 0
-
2019-08-01 20:03
Do *Nie znam sie to się wypowiem.
Baza do lodów to 5% receptury. 95 % to bilansowanie, jakość użytych produktów, chęci i dobrze wykonana praca.
- 3 2
-
2019-08-01 22:37
(1)
Czy ktoś wie gdzie w Trójmieście sprzedają lody z automatu?
- 0 0
-
2019-08-02 10:48
.
Niemca zapytaj. Oni o automatach wszystko wiedzą.
- 2 0
-
2019-08-02 22:57
sr*ły
muchy będzie wiosna
- 0 0
-
2019-08-01 11:12
Bosko - poprawne lody za rozsądną cenę. (24)
Przy pozostałych wynalazkach w Gdyni to rzeczywiście prezentują się nieźle. Znana nam od lat Mariola (co zaskakujące) się w tym roku poprawiła i nie zaniżają już poziomu. Konkurencja wyszła im na dobre.
Przyjeżdżającym do Orłowa polecam zajść do kameralnej lodziarni u Ruszczyka, tam tradycja jest potwierdzona nie tylko sloganem, ale prowadzeniem rodzinnej działalności od wielu lat.
Szkoda mi znanej lodziarni Miś w Gdańsku, to było kultowe miejsce.- 43 3
-
2019-08-01 11:17
Zgadzam się (2)
Fakt. Miś po reaktywacji miał super lody. W następnym roku strasznie się popsuł. Ruszczyk bardzo fajne lody. Dawno nie jadłem lodów na Monciaku u Włocha. Kiedyś były pyszne.
- 6 0
-
2019-08-01 11:29
Zapomniałem napisać o tym miejscu w Sopocie,
trzeba będzie sprawdzić co teraz Milano sobą reprezentuje. Miejsce istnieje zdecydowanie dłużej niż ja na świecie jestem ;)
- 1 0
-
2019-08-01 14:34
Ja w zeszłym roku byłam u Włocha i się zawiodłam. Smakowały jak masówka :( Strasznie przesłodzone.
- 1 0
-
2019-08-01 11:17
(9)
Ruszczyk to właśnie kawiarnie 'Mariola'
- 0 4
-
2019-08-01 11:23
Rodzina, a to nie to samo...
- 4 0
-
2019-08-01 11:26
To nie ten sam Ruszczyk ;)
- 4 0
-
2019-08-01 12:03
nie tylko / jest mała, domowa na Przebendowskich.. ta sama rodzina, ale nie "Mariola"
zupełnie inne, domowe lody- 4 0
-
2019-08-01 12:13
Smacznego (5)
Ruszczyków było dwóch Józef starszy i młodszy Jan. Do początku lat 90 Józef zarabiał na kawiarni Mariola na ul Prusa a Jan na lodach które były tam sprzedawane na wynos Była jeszcze drewniana budka z lodami na wynos w miejscu obecnej kawiarni/lodziarni na skrzyżowaniu Legionów i Piłsudskiego. Po 1990 Jan przeniósł się do Orłowa Receptura jest taka sama po za trym w Orłowie mamy karmel ten tradycyjny nie słony który od początku istnienia tej rodzinnej firmy był jednym z trzech podstawowych smaków
- 8 0
-
2019-08-01 13:02
(2)
te lody na wynos z Marioli przy Ejsmonda ... latało się za małolata z termosem. najlepsze były te śmietankowe. ale to była komuna i nie miało się porównania do innych.
- 2 0
-
2019-08-01 13:15
...sentymentalnie
Przy Ejsmonda to był stadion ARKI ;) Mariola na Prusa ale wejście od Ejsmonda Z termosem też latałem, tym bardziej że w miarę blisko mieszkałem śmietankowe truskawkowe i karmelowe trzy podstawowe smaki Marioli a w latach 90 w pierwszej połowie bicie rekordów na ilość gałek na jednym wafelku ale wtedy gałka lodów była takiej wielkości jak dzisiaj u Jana Ruszczyka w Orłowie więc śmiało od 6 w górę
- 4 0
-
2019-08-05 13:15
a nie nazywały się mleczne?
ja taką nazwę zapamiętałem...właśnie wyjątkową, bo wszędzie śmietankowe były i są. Jak ostatnio jadłem te śmietankowe, to smakowały tak samo jak niegdyś te mleczne...
- 0 0
-
2019-08-01 13:41
Pyszne lody (1)
Przyjeżdżam od lat z Sopotu właśnie na Przebędowskich na lody,bo są mega smaczne i w rozsądnej cenie
- 4 2
-
2019-08-01 14:40
En
Wpadnij tez na Przebendowskich! Też super lody!:)
- 7 0
-
2019-08-01 11:17
Lody przeciętne, wygrywają dużymi porcjami i dobrą ceną.
- 3 1
-
2019-08-01 11:21
(1)
Miś dalej jest i oryginał też jako Znane Smaki
- 5 0
-
2019-08-01 11:30
Miś jest smutnym wspomnieniem miejsca sprzed lat.
- 4 2
-
2019-08-01 14:30
Popieram, uwielbiam lodziarnię w Orłowie!
A co do Marioli, to mam wrażenie, że najlepsze są w oryginalnym lokalu, ale to pewnie atmosfera miejsca tak działa :)
Kwaśniaka też lubię, choć niektórzy narzekają, że przekombinowane niektóre smaki. Ale ja mam kilka sprawdzonych i mi tam smakują :)- 3 0
-
2019-08-01 14:32
Dawny Miś to Znane Smaki
Ekipa z Misia prowadzi teraz lodziarnie Znane Smaki i to dalej są najlepsze (tradycyjne) lody w Gdańsku.
- 5 0
-
2019-08-01 16:43
Jak to bylo?
Dawno nie byłem w Gdańsku, czy już nie ma Misia?
- 0 0
-
2019-08-01 18:04
było, minęło i się już nie wróci
było ale już nie jest!!!!!!!!!!!!!!!!
- 0 0
-
2019-08-01 20:58
Ruszczyk już od dawna jest nieatrakcyjny drogo , a gałki takie małe , niestety tak jest a szkoda i smak nie ten co kiedyś
- 0 2
-
2019-08-01 21:45
Lody mis sa przeniesienie obok ..... Tylko nazywaja sie dawne smaki
W starym miejscu zostala córka zmarlego właściciela która nie odziedziczył receptury i podszywa sie pod lodziarnie mis- 1 1
-
2019-08-01 22:04
Znane smaki prowadzi Pan który założył misia
- 1 0
-
2019-08-02 13:05
A PSIK!!!
Z lodziarni MIŚ, pozostała tylko już stara legenda! Sprzedają mrożone mleko z wodą 2%???
- 1 0
-
2019-08-01 11:13
Najlepsza lodziarnia na Słupskiej!
- 5 6
-
2019-08-01 11:15
Sopot na Monciaku!
- 2 23
-
2019-08-01 11:18
Kwaśniak (9)
gdzie jest?
- 46 8
-
2019-08-01 11:36
Właśnie! (2)
Od 30 lat jestem wiernym klientem
- 10 3
-
2019-08-01 13:11
Gdańsk (1)
W Gdańsku na Wajdeloty prowadzą łodzianie dzieci p. Kwasniaka a on sam jeszcze w Gdyni
- 7 1
-
2019-08-01 13:29
wnuki
- 1 1
-
2019-08-01 13:59
(1)
Kwaśniak ma wyczuwalnie sztuczne lody. Co z tego, że ciekawe smaki jak zjesz takiego i od razu ból brzucha. Aż nie chce wiedzieć co by się że mną działo gdybym zjadł od niego więcej niż 1 gałkę.
- 1 14
-
2019-08-01 15:21
proponuję wizytę u gastrologa
- 10 1
-
2019-08-01 14:48
uja tam Kwsnik (3)
byle, jadlem, lody ok .
Ale do osowskiej lodziarni przy lidlu to nie ma wogole podejscia. Ok Osowska lodziarnia jest droga i to jest in minus. Ale maja top sprzet i top produkty, niektore smaki nie znajdziesz nigdzie indziej np jackfruit (okazjonalnie)- 0 9
-
2019-08-01 15:20
(1)
Jackfruit to nic innego jak smak gumy balonowej więc co w tym takiego "wow"?
- 5 0
-
2019-08-01 15:27
pewnie samo to że jest w drogiej osowskiej lodziarni
to wystarczy żeby było wow
- 3 0
-
2019-08-02 06:19
Ale obsługa jest bardzo niefajna. I to skutecznie odstrasza od tego miejsca
- 1 0
-
2019-08-01 11:22
ja chodzę na lody renomowanej firmy Nestle do Mount Blanc (2)
- 1 48
-
2019-08-01 22:04
I zajadasz sie aspartamem i gmo
- 3 0
-
2019-08-01 23:12
W montblanc
desery są niezle, bo czekolada jest pyszna, ale lody same w sobie to jakieś big milki... dramat
- 2 0
-
2019-08-01 11:27
Gdynia bez Marioli!? (2)
- 26 5
-
2019-08-01 13:39
To jak byś zapytał : Pizza bez Gdynianki ? Zatrzymałeś się w latach 90-tych.
- 6 4
-
2019-09-01 11:57
no
nigdy mi ich lody nie smakowały, takie zwykłe bez charakteru
- 0 0
-
2019-08-01 11:56
(2)
Tylko lody U Kwaśniaka!!!!!
- 50 13
-
2019-08-03 19:37
Justynka Abrachama (1)
Też bardzo smaczne lody. Smak "Tajskie" - coś absolutnie niesamowitego!
- 0 0
-
2019-08-05 13:17
Abrahama
- 0 0
-
2019-08-01 12:01
najlepsze lody w trujmieście mamma mia, żabianka (3)
lody, obsługa, czystości, najwyższy stan dart!! polecam.
- 6 17
-
2019-08-01 13:54
Hmmm (1)
Jak dla mnie to za slodkie są ich lody.
- 4 1
-
2019-08-01 21:34
Waldi, wyłącz T9, bo cię oszukuje.
- 2 0
-
2019-08-01 17:36
z tego co pamiętam, to były bez wyrazu, takie jak wszystkie,
równie dobrze można je było zastąpić jakimiś lepszymi z marketu i wyszłoby na jedno...
ogólnie w Gdańsku nie ma nigdzie naprawdę dobrych lodów,
wszystkie są na jedno kopyto, ciężkie, przesadnie słodkie, oczywiście drogie
wygląda na to, że po dobre lody trzeba jechać na drugi koniec kraju- 2 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.