• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowe lokale: koktajle, pizza, frytki i burgery

Łukasz Stafiej
24 sierpnia 2019 (artykuł sprzed 4 lat) 

W sierpniowym przeglądzie nowych trójmiejskich lokali dominuje pizza - opisujemy aż trzy nowe miejsca, które specjalizują się w tym włoskim klasyku. Oprócz tego bar z nietypowymi koktajlami na bazie Jägermeister, restauracja nad wodą w Gdańsku oraz bar z frytkami belgijskimi. Kolejny odcinek cyklu Nowe Lokale we wrześniu.



Jägspot



  • Jägspot to koktajlbar specjalizujący się w koktajlach z likierem  Jägermeister.
  • Jägspot
  • Jägspot
  • Jägspot
  • Jägspot
Koktajlbar, jakiego w Trójmieście jeszcze nie było. Jägspot, jak sama nazwa sugeruje, specjalizuje się w koktajlach komponowanych na bazie popularnego niemieckiego likieru Jägermeister. To trunek, który albo się kocha, albo nienawidzi, ale w barze przy Św. Ducha 14B można się przekonać, że jego słodko-gorzki, ziołowy smak w połączeniu z innymi składnikami może okazać się zupełnie inny, niż nam się wydaje.

Np. odświeżający z dodatkiem melona czy pomarańczy, zaskakujący z dodatkiem kwasu chlebowego albo dodatków typowych dla mojito czy zupełnie nowy w połączeniu z aromatem dymu lub jagodowym puree. Powinni się tutaj wybrać więc nie tylko fani Jägermeister, ale i poszukiwacze ciekawych, nowych smaków. Ceny koktajli i shotów zaczynają się od 11 zł. Czynne codziennie od godz. 17.



Frytki Belgijskie



  • Frytki Belgijskie stacjonują obok dawnego kina Krewetka.
  • Frytki Belgijskie
  • Frytki Belgijskie
  • Frytki Belgijskie
  • Frytki Belgijskie
Frytki belgijskie to bardzo popularna przekąska na wszystkich zlotach barobusów, ale wcale nie tak łatwo je kupić na mieście poza tego typu imprezami. Mamy więc dobrą wiadomość dla fanów - vis-à-vis wejścia do dawnego gdańskiego kina Krewetka stanęła (na stałe, nie sezonowo) przyczepa Frytki Belgijskiej.

Przygotowywane są z właściwej odmiany, odpowiednio grubo pokrojonego ziemniaka i smażone na wołowym łoju - zgodnie ze sztuką. Do tego ciekawe sosy albo wręcz gęste salsy, takie jak: bakłażan z rozmarynem, mango z jalapeńo czy cheddar ze śmietaną (oczywiście klasycznego majonezu czy keczupu też nie brakuje). Porcja duża kosztuje 12 zł, mała - 10. Na miejscu kupimy też bezalkoholowe napoje oraz usiądziemy w kameralnym ogródku. Czynne od poniedziałku do soboty w godz. 11-23, w niedziele do godz. 21.

Nowe lokale w Trójmieście



No To Tu



  • No To Tu to dzielnicowa, kameralna pizzeria w Sopocie Wyścigi.
  • No To Tu
  • No To Tu
  • No To Tu
Kameralna pizzeria dzielnicowa na Wyścigach w Sopocie, prowadzona przez działające od lat w gastronomii małżeństwo. W No To Tu przy Króla Jana Kazimierza 1 (sopocianie pamiętają to miejsce jako dawną kwiaciarnię przy kościele św. Michała) zjemy (na razie) tylko pizzę, wypijemy kawę albo wino i piwo (bezalkoholowe, a niebawem i normalne).

Do wyboru kilka kompozycji włoskiego placka, m.in. capriciosa z pieczarkami i szynką; pepperoni z salami i ostrymi papryczkami; serowa z trzema rodzajami sera; wegetariańska czy wegańska (bez mozzarelli) czy - ciekawostka - śniadaniowa z jajkiem, boczkiem i szczypiorkiem. Ceny zaczynają się od 16 zł. Krótko mówiąc: prosty wystrój, sąsiedzka atmosfera i szybko, ale porządnie przygotowana pizza (także na wynos, niebawem na dowóz). Czynne od wtorku do niedzieli w godz. 11-22.




Tutam



  • Tutam to włoska restauracja specjalizująca się przede wszystkim w pizzy w stylu neapolitańskim.
  • Tutam
  • Tutam
  • Tutam
  • Tutam
Restauracja włoska z krótką kartą na Dmowskiego 15 we Wrzeszczu. Lokal jest urządzony minimalistycznie, a jego centralne miejsce zajmuje ceramiczny piec do pizzy (hybryda pieca opalanego drewnem i gazem).

Specjalnością Tutam jest pizza w stylu neapolitańskimi, którą zjemy tutaj na kilkanaście sposobów (od 12 zł). Kompozycje są różne, ale mają wspólny mianownik - do przygotowania placka używa się tutaj włoskich produktów, począwszy od mąki 00, przez pomidory San Marzano do sosu, aż po takie dodatki, jak pancetta czy szynka parmeńska. Co ciekawe na każdej pizzy, mozzarellę można wymienić na mozzarellę di Bufala (+10 zł) albo na ser wegański (bezpłatnie). W karcie znajdziemy również kilka innych klasycznych dań włoskich: focaccię (od 12 zł), sałatkę caprese (17 zł), gnocchi (od 18 zł), ravioli z jagnięciną, parmezanem i rozmarynem (30 zł), carbonarę z oryginalnym guanciale i pecorino (21 zł) i kilka innych makaronów czy eskalopki, np. podawane z pieczarkami, sałatą i gnocchi (27 zł). Do tego desery, kilka piw (w tym włoskie), wino z nalewaka i napoje. Codziennie (także w weekendy) serwowane jest danie dnia za 13 zł. Tutam czynne jest codziennie w godz. 12-22.



Dynastia



  • Dynastia to nowa restauracja w Brabanku.
  • Dynastia
  • Dynastia
  • Dynastia
  • Dynastia
Nowa restauracja na terenie osiedla Brabank przy Starej Stoczni w Gdańsku. Dynastia celuje w kuchnię polską podkręconą nowoczesnymi akcentami. Na przystawkę (od 11 zł) zjemy m.in. śledzia w sosie musztardowo-miodowym z konfiturą z czerwonej cebuli albo tatara z musem chrzanowym, chipsem z kaparów i popcornem gryczanym. Zupy (od 15 zł) to m.in. chłodnik czy grzybowe flaczki, a wśród dań głównych (od 27 zł) znajdziemy zrazy w sosie grzybowym z kopytkami, dorsza w sosie pomidorowym z batatami, kurczaka w owocach czy spaghetti z cukinii z komosą.

Menu jest krótkie i zdecydowanie sezonowe. W tygodniu zjemy też lunch za 25 zł. Lokal jest kameralny, w minimalistycznym wystroju znajdziemy odrobinę elegancji. Atutem lokalu jest również bliskość nabrzeża Motławy. Czynne w godz. 10-22.

Recenzje restauracji w Trójmieście



Fresh Gordon



  • Fresh Gordon to amerykańska restauracja w Sopocie.
  • Fresh Gordon
  • Fresh Gordon
  • Fresh Gordon
  • Fresh Gordon
  • Fresh Gordon
Amerykańska restauracja w samym sercu centrum Sopotu - na patio Trzy Gracje przy deptaku Bohaterów Monte Cassino . Wystrój spodoba się fanom klasyki - Fresh Gordon stylizowany jest na typowy amerykański diner: jest popkulturowo, gwarno, nieformalnie. W karcie królują burgery i pizza. Te pierwsze zamówimy solo (od 20 zł) albo w zestawie z frytkami i "colesławem" (od 30 zł). Kompozycje są przeróżne - od klasyki, po takie wynalazki, jak kilogramowy Monster Tower z pół kilo wołowiny, 4 plastrami boczku, 6 porcjami cheddara i masą dodatków. Kosztuje to 61 zł, ale ten, kto pobije rekord czasu poświęconego na zjedzenie kanapki, dostaje ją za darmo, a jego zdjęcie zawiśnie w burgerowym Hall of Fame.

Gdzie zjeść - wszystkie lokale w Trójmieście



Pizza to kolejne, blisko 20 pozycji w menu - ceny zaczynają się od 24 zł (jak przystało na amerykańską restaurację, w karcie nie brakuje hawajskiej). Oprócz tego zjemy burgery z kotletami z kurczaka, tzw. burger steki, czyli mielone na talerzu z dodatkami, kilka sałatek i napijemy się szejków. Na deser m.in. smażony baton mars, a na trawienie - domowa nalewka z cukierków skittles (nie brakuje również rozbudowanej karty innych alkoholi i koktajli). Rano (do jesieni) zjemy zestawy śniadaniowe, a niebawem do karty trafią m.in. żeberka bbq. Fresh Gordon czynny jest od poniedziałku do czwartku w godz. 9-22, a od piątku do niedzieli w godz. 9-24.

Miejsca

Opinie (205) ponad 20 zablokowanych

  • (4)

    No i gitara.

    • 17 12

    • Będziecie (3)

      Mieli zapchane żyły przez to g jedzenie.

      • 7 4

      • na razie ty masz zapchany g mózg (1)

        ciekawe co jadłeś, pewnie obornik, bo zdrowy

        • 1 6

        • Twoja odpowiedź sugeruje

          Że jesz za dużo cukru i tłuszczu. Twój mózg nie potrafi już myśleć.

          • 0 1

      • Nie widze tam jakichs wielkich ilosci wapna...

        • 0 1

  • dla mnie za malo hipstersko (19)

    co do cen to widze standardowo. 16zl za pizze srednicy dużej bułki. za 7 eur w Porto Cervo na Sardynii dostaniesz pizze 40cm, ktora jest prawie tak samo wloska jak ta w sopocie.

    • 58 27

    • (3)

      nie ma co komentować cen, bo w Polsce to się nigdy nie zmieni

      • 24 2

      • ale i co chodzi? (2)

        co się nie zmieni?

        • 3 1

        • (1)

          wysokość cen

          • 2 0

          • to ceny mają wysokość?

            a o co chodzi z tą wysokością, za mały jesteś żeby podskoczyć?

            • 2 2

    • Straszne (5)

      Pewnie chciałbyś za 3 zł pewnie?

      • 5 22

      • nie za 3 (4)

        7x 4,30 to wychodzi ok 30zl za duza picce włoską. taką naprawde dużą. i ja bym oczekiwal nawet ze w gdansku to nie bedzie taniej niz w mediolanie, ale powiedzmy w tej samej cenie. aktualnie w gd "wloska pizza" to 30zl za srednice 25cm

        • 11 4

        • nie rozumiem, napisz jeszcze raz czego żądasz i się domagasz

          • 1 0

        • We Włoszech dopłacasz 2-3 euro za "coperto" (1)

          • 1 2

          • odloz przewodniki i blogi

            kup bajlet i pojedz i potem pisz

            • 0 0

        • Akurat w Mediolanie znalazłem pizzę po 6.50. Pizzeria przy Piazza Aspromonte. 100m dalej restauracja Non solo pizza po 7.0 itd

          • 0 0

    • (3)

      A ile kosztuje dojazd na Sardynie ?

      • 5 4

      • nie dowiesz sie tego (1)

        • 4 4

        • nie kłam , ty jesteś wyborca Grześka lub Włodka , Roberta itd...

          • 0 4

      • zadzwoń do biura podróży

        tam ci powiedzą

        • 1 0

    • Po co aż na Sardynii (3)

      Nawet w Mediolanie, głównym mieście włoskiego biznesu jadłem taniej niż u nas.

      • 16 1

      • nie jest taniej, po co kłamiesz?

        • 2 3

      • wchodzimy na pierwszą lepszą stronę pizzerii w Mediolanie (1)

        najmniejsza, najtańsza pizza 6 euro, normalna 10, wypasiona 13

        • 2 1

        • Takie ceny są nawet koło Duomo

          • 0 0

    • W Porto Cervo, które jest najdroższym kurortem na Sardynii?? Niezły z Ciebie klamczuszek

      • 0 0

  • No i znowu same pizzerie, a gdzie można zamówić z dowozem jakiś normalny obiad? (10)

    • 73 22

    • (4)

      zgadza się, jakby na świecie nie było nic innego od pizzy

      • 20 4

      • a co jeszcze jest? podaj przykład (3)

        • 2 6

        • szpagetti (2)

          • 10 1

          • i co jeszcze? (1)

            • 1 0

            • kebab

              • 3 0

    • Leone

      Polecam

      • 2 15

    • (1)

      U skrzypka

      • 2 17

      • zart

        chyba jak chcesz sie otruc

        • 13 1

    • normalne, zamawiasz pizzę i frytki i masz normalny obiad (1)

      • 3 6

      • Tylko musi to byc pizza ze schabowym i buraczkami na wierzchu.

        • 3 0

  • Aha otwarlem w lipcu zamknę w listopadzie (14)

    • 65 17

    • Pizzę najlepsza jadłem w Rzymie na Zatybrzu (10)

      .. papierowy obrus niechlujnie położony na stole, widelce samemu się rozklada, wino w dzbanku i szklance, prostota i pyszna pizza, ale Polacy lubią jak się im nadskakuje i wtedy to zjedzą nawet g.. nko w papierki, z prostej klasycznej pizzerii wychodza

      • 50 24

      • (2)

        Pijar wazny pamietaj. Otoczka. Byle gdzie selfik nie przejdzie.

        • 20 2

        • Racja, kilka par sztućców, kieliszki (1)

          Specjalista od win, i selfi przed szyldem knajpy i zbieramy lajki

          • 19 1

          • a wystarczy łyżka i dobrze okraszone kluski

            • 4 1

      • (1)

        Moja najlepsza to ta z biedry.
        Rodzinna, duża, na grubym

        • 9 11

        • Giuseppe dwupak:-)

          • 9 0

      • Carlo Menta? (1)

        • 2 0

        • Też

          • 1 0

      • (1)

        Polacy szczególnie niektórzy są bardzo głupi bo wierzą,że wszystko co zagrawaniczne jest świetne a nasze ble. We Włoszech jadłem i świetne pizze i słabe. Uważam, że jeśli chodzi o jedzenie to mamy jedno z najlepszych w Europie. No ale ja nie mam fejcbuka i nie wstawiam fotki z kotletem zjedzomym we Włoszech, żeby mi nabijali lajki.

        • 30 13

        • dokładnie, jest wiele blogów zagranicznych gdzie turyści się zachwycają jedzeniem w Polsce

          szczególnie ciastami

          • 5 1

      • Sam jadłeś z papierkiem Brawo ty

        • 1 6

    • Znowu to samo pieprzenie. Podaj przykład jakieś knajpy z ostatniego roku, która zamknęła się po paru miesiącach. (2)

      • 7 11

      • (1)

        1. naleśniki na Garncarskiej, wcześniej był jakiś koktajlbar, obecnie robią tam kurczaka
        2. na Tkackiej ciągle się zmieniają nazwy nawet ich nie pamiętam
        3.Czarna Owca--> Machina
        4. Lokalna na Grząskiej --> Fino
        to samo na Wajdeloty i w Gdyni w bocznych od Starowiejskiej

        itd

        • 20 1

        • podałeś dwie lokacje, tak jest na całym świecie

          otwórz tam fabrykę guzików i też nie przetrwa, podaj lepszy przykład bo ten ma się jak pięść do nosa

          • 0 13

  • (2)

    Pizza burgery... czy aż tyle ludzi tyle tego jadą,że tyle tych lokali tego typu?!

    • 54 10

    • Nie, cały czas rządzi komuna i to "władza" decyduje jaki lokal otworzą.

      • 11 4

    • no jedzą i co z tego?

      • 0 0

  • Pizza Babci (8)

    Polska dobra pizza Babci. Drozdze. Grubo wyrosnieta. Z mnostwem dodatkow. Ze starego piekarnika pieczona w starej przypalonej blasze. To jest smak. Smak dziecinstwa.

    • 76 25

    • do dziś taka robię w domu... (3)

      smak Petarda i składniki świeże

      • 11 2

      • z kiełbasą? (2)

        • 3 9

        • z jajkiem sadzonym (1)

          • 2 10

          • jajek wsadzony to jest to

            • 1 1

    • (3)

      Pizza wloska musi byc bardzo cienka ! A to co jadles to byl placek !

      • 11 6

      • albo gruby chleb z dodatkami

        • 1 3

      • Ale on nie mowi o wloskiej pizzy tylko o polskiej u babci

        • 8 0

      • kija cienka

        • 0 0

  • (5)

    Rozumiem, że w Polsce nikt już nie potrafi zrobić golabkow, flakow, zrazów...
    Ale ok
    Powodzenia
    Ps. Nie wyobrażam sobie wycieczki do Włoch, na Węgry, do Czech by jeść pizze.

    • 77 16

    • takie rzeczy tylko w domu (1)

      po co chodzić do restauracji na "domowe" jedzenie?

      • 10 10

      • Ponieważ dzieci Neostrady.

        Nie potrafią gotować.

        • 13 2

    • Szkoci robią super flaki, Grecy też (2)

      • 2 2

      • (1)

        Bzdury opowiadasz widocznie nigdy nie jadles dobrych flakow

        • 5 2

        • jadłem, w Grecji i Szkocji

          • 0 0

  • Jak chcecie ciekawą kuchnię (15)

    To niestety trzeba pojechać do Poznania, Warszawy czy Wrocławia.... Trójmiasto to pizza, burgery i "autorskie menu".

    • 90 27

    • Nieprawda (12)

      Jest u nas (w Trójmieście) już wiele lokali z dobrym jedzeniem.
      Przykłady?
      Eliksir
      Prologue
      Winne grono
      Niepokorni
      Czerwone drzwi
      Zakorkowani
      Szafarnia 10
      L'entre ville
      Mito sushi
      Thai Thai
      Przepis na
      Bazar
      PG4
      Byłem we wszystkich, jestem też często w Warszawie i uważam, że w Trójmieście nie jest już tak źle jak było 10-15 lat temu
      ..
      Nie jest idealnie, ale nie mamy się czego wstydzić zapraszając gości nawet z zagranicy.

      • 20 19

      • (7)

        Niepokorni? Zakorkowani? Na pewno tam byłeś? Mieszkam niedaleko i z nadzieją próbowałem ich potraw mniej więcej co kwartał. Po kilku próbach stwierdziłem że nie pójdę tam więcej.
        Czerwone drzwi... owszem, było minęło.
        Spróbuj La Cucina i Fino. Obiecuję +++
        Co do reszty z grubsza się zgadzam

        • 13 2

        • A byles kiedys w barze mlecznym Slonecznym? (5)

          Polecam.Domowe zarcie,normalne ceny.Na pewno sie najesz bardziej niz w tych hels kiczynach:)

          • 20 6

          • Ok, jedzenie dobre i tanie (1)

            Ale ci bezbomni, siedzący na środku sali, tak aby każdy wiedział o ich obecności...

            • 6 6

            • dobre niedobre, może być, tak powiem, nic do zarzucenia

              bary mleczne mają swój czar :), jak się chce odmiany, jednak restauracje też mają swój czar i inne dania, to chyba dobrze, że jest taki wybór

              • 2 0

          • Nie wiem czy bylem akurat w Słonecznym

            Ale w kilku innych tak. Jadam też w domu itd.
            Zależy natomiast czego oczekujesz od danej knajpy także nie rozumiem porównywania "mleczaków" do restauracji.

            • 6 2

          • Tematem jest "ciekawa kuchnia"

            Rozumiem że tego szukasz w barach mlecznych?

            • 3 5

          • tak, sloneczny

            jak sie lubiu wszystko rozgotowane, podane plastikowej tacy, z plastikowymi sztuccami. Jasne, ale moze dorosli ludzie, ktorzy zarabiaja pieniadze, oczekuja czegos wiecej, niz tylko paszy

            • 10 7

        • Tak. Bylem raz w Niepokornych i raz w Zakorkowanych. Tu i tu super. Wrócę. Może ja akurat dobrze trafiłem...

          • 1 4

      • modne nie znaczy dobre

        • 2 1

      • (1)

        Ja bym się powstydziła zabrać Japończyka do jakiegokolwiek baru "sushi" w Polsce, więc nietrafiony komentarz.

        • 1 7

        • Po co zabierac Japonczyka baru sushi?

          Chyba lepiej żeby spróbował polskich dań?

          • 3 0

      • Szafarnia 10? :D

        • 0 0

    • Taaaa

      I tam zawijają w sreberka

      • 1 2

    • chyba nigdy na mieście nie byłeś, typowe żeby nie znać swojego regionu

      cudze chwalicie, zrób sobie wakacje ale takie bez wyjazdu i potraktuj trójmiasto tak jakbyś był na wyjeździe, polecam ten eksperyment

      • 2 0

  • Dobrze (6)

    By było żeby pojawił się cykl : Zamknięte lokale w ciągu ostatniego roku , jako ostrzeżenie dla niektórych żeby nie wpadli niepotrzebnie w pułapkę długów i nieudanych biznesów

    • 108 6

    • W Gdańsku czynsze są masakryczne. (4)

      Sezon niestety nie trwa cały rok a wiele lokali sądząc po cenach i menu nastawiona jest tylko na turystów.

      • 8 3

      • Jak w każdym pomyśle.

        Trzeba najpierw wszystko skalkulować.
        Biznesu nie można prowadzić na Ukraińcach, zatrudnianych "na czarno".
        Nie stać Cię na własny biznes? Nie otwieraj go.

        • 10 0

      • Taniej wynająć miejsce na lokal w Hamburgu niż Gdańsku. (2)

        • 11 1

        • kłamiesz (1)

          • 0 5

          • Drogi geniuszu, Berlin ściśle centrum miasta cena wynajmu za metr 12-30 euro. To taniej niż w Gdańsku.

            Piszę tu o bardzo dobrych lokalizacjach. Wbrew pozorom koszt wynajęcia w Niemczech lokalu, biura nie jest wysoki.

            • 0 0

    • nie tylko gastronomia jest biznesem, który może się nie udać

      każdy biznes statystycznie tak samo się nie udaje, gastronomię jedynie łatwiej wydać bo jest tam gdzie najwięcej ludzi

      • 0 3

  • (17)

    Ok
    A gdzie można, zjeść coś normalnego, polskiego?
    Nie chodzi mi o bar mleczny

    • 40 10

    • (2)

      Eliksir
      Prologue
      Winne grono
      Niepokorni
      Czerwone drzwi
      Zakorkowani
      Szafarnia 10
      L'entre ville
      Przepis na
      Bazar
      PG4

      • 8 16

      • Przestań proszę wklejac te same nazwy pod każdym komentarzem. (1)

        Czerwone Drzwi zamknięte od ok 3 lat, ale specjalista się wypowiada...

        • 12 2

        • sory pomylilo mi sie z czerwonym pająkiem

          bardzo dobry lokal tylko szampan strasznie drogo wychodzi

          • 0 3

    • co masz przeciwko barom mlecznym? (7)

      sa zarąbiste!

      • 20 6

      • (3)

        Nie mam.
        Też kiedyś byłem studentem, ale obecnie nieraz chce zjesc spokojnie, bez tłoku i meneli.

        • 19 7

        • (2)

          Jak chcesz bez tłoku i meneli to miejsc takich też jest aż nadto. Z tym, że to kosztuje drożej.

          • 4 3

          • (1)

            A gdzie napisałem, że ceny mają być jak w barze?

            • 3 2

            • Swojski Smak, np. Jest dziczyzna, jest schabowy, są placki, z przystawek jest m.in. tatar. W Tawernie Dominikańskiej tatar, żurek, schab, żeberka. Pierogi są wszędzie. Jest Familia Bistro, z mieszanką kuchni polskiej i litewskiej. Jak knajpa ma być oczko wyżej, jest Restauracja Gdańska. Piszę tylko o ścisłym centrum. Jest dużo miejsc, gdzie w cywilizowanych warunkach możesz zjeść nieźle, tylko trzeba uczciwie zapłacić, a nie myśleć, że się należy po kosztach produktów + 2,50 PLN + 0,30 PLN napiwku.

              • 7 0

      • Ja np lubię posiedzieć w miłym miejduv nie tylko zjedc (2)

        Bary mleczne nie są miłym miejscem, stoją tylko ciut wyzje niż bary z kababem koło dworca. Właśnie dlatego nie ma dobrych polskich restauracji. Ludzie by uczekiwali mielonego za 5zl

        • 8 2

        • Chyba żartujesz (1)

          Albo chcesz elegancko albo za 5 zł. Daj se siana.

          • 2 9

          • Podobają mi się te minusowania

            Gimbaza naprawdę myśli, ze może być elegancko za 5 zł.

            • 5 3

    • W centrum Gdańska chyba większość restauracji (pomijam te, które w nazwie mają słowo "pizzeria") nie ma jasno sprecyzowanej kuchni, co oznacza, że jest w nich jedzenie od sasa do lasa - i polskie jedzenie i zagraniczne. Ja np. wczoraj byłem na obiadokolacji w Elephancie, zjadłem żur (taki sobie) i pieczonego sandacza z ziemniakami (super), choć mają w ofercie również tatary, wołowinę, żeberka, jak i... pizze i makarony. I tak jest w śródmieściu chyba w ze 30 restauracjach, czyli wszędzie możesz zjeść coś normalnego w normalnych bez towarzystwa obszczymurów. Tylko trzeba zapłacić.

      • 6 1

    • (2)

      A co jest normalne? Sadzone z kaszą gryczaną?

      • 2 2

      • (1)

        Mielony z ziemniakami i mizerią w stołówce szkolnej?

        • 0 0

        • Strach się bać na myśl, co w publicznym żywieniu wkładają do mielonego.

          • 0 0

    • W domu.

      • 0 2

    • jest Mata Co Chceta na Dmowskiego

      ale od kilku tygodni "naprawiają elektrykę" i cholera wie, czy i kiedy otworzą. Ceny mieli dobre, jedzenie smaczne, klientów pełno, nie wiem, co się stało. Właściciel na profilu restauracji nei odpowiada

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Rodzinne Niedziele - Brunch Mera Brasserie

170 zł
degustacja

Niedzielny brunch z muzyką na żywo

190 zł
muzyka na żywo, degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Wkrótce otwarcie

Najczęściej czytane