Wśród lokali, które niedawno otwarto w Trójmieście, znalazło się bistro z autorskim azjatyckim street-foodem, bar z kanapkami z wołowiną, restauracja staropolska, lokal z gruzińskimi specjałami i bar szybkiej obsługi z domową kuchnią polską.
Neon
Nowy koncept gastronomiczny przy Abrahama 39

Pan Baleron
Dobra wiadomość dla tych, którzy nie mogli już wytrzymać bez wołowo-serowych kanapek Pana Balerona. Baleron - po kilku miesiącach zawieszenia spowodowanych przeprowadzką z Wrzeszcza do Sopotu - właśnie wznowił działalność. Nowy lokal znajduje się przy Bohaterów Monte Cassino 7

Moja Gruzja
Niewielkie osiedlowe bistro na Zaspie przy Pilotów 3/6

Bar Familijny Kos
Bar Familijny pod dobrze znaną marką Kos to obecnie prawdopodobnie jeden z większych lokali gastronomicznych w Gdańsku. Przy Tkackiej 21-26

Polędwica Sopocka
Restauracja, którą koniecznie powinni odwiedzić miłośnicy tradycyjnej kuchni polskiej. W karcie Polędwicy Sopockiej znajdują się dania, których próżno szukać w menu trójmiejskich lokali - tutejszy szef kuchni przygotował je inspirując się kuchnią staropolską swojej babci. Zamówimy m.in. zupę chrzanową ze smażonymi ziemniakami (15 zł), podawaną na zimno zupę śledziową ze śmietaną (10 zł), sztukę mięsa z sosem chrzanowymi i gotowanymi warzywami (35 zł) czy prawdziwy sznycel wiedeński z cielęciny z sałatką ziemniaczaną (35 zł). Oprócz tego zjemy też m.in. domowe pierogi z kaczką z emulsją pomarańczową (27 zł), dojrzewający schab na musie z gęsich wątróbek (22 zł), na przystawkę talerz samodzielnie wędzonych wędlin i mięs (20 zł), a na deser leguminę (12 zł). Są też śniadania (12-20 zł, serwowane do godz. 16) - zarówno klasyczna jajecznica czy naleśniki, jak i sycący przekładaniec z jajek sadzonych czy pieczona karkówka w sosie. W karcie znajduje się też kilka pozycji dla osób na diecie roślinnej. W godz. 12-18 (poza weekendami) serwowane są również dwudaniowe lunche w cenie 20 zł (24 zł z deserem). Polędwica Sopocka mieści się przy Jagiełły 6

Zobacz także
Opinie (129) 10 zablokowanych
-
2018-04-28 12:15
Trzeb będzie kiedyś odwiedzić gruzińską knajpkę, chociaż mają dosyć skromne menu. (14)
- 95 4
-
2018-04-28 12:18
to lepiej zarezerwuj stolik
Bo przyjdą 4 osoby i już jest tłok
- 14 8
-
2018-04-28 13:00
skromne menu niekoniecznie jest wadą..
- 52 1
-
2018-04-28 14:45
(5)
Stale odwiedzam piekarnie we Wrzeszczu. Szkoda tylko, że cena za serowy placek jest taka wysoka.
- 16 2
-
2018-04-28 16:05
(2)
PiekarniĘ mat***
- 4 13
-
2018-04-28 17:47
P. (1)
Może odwiedza kilka piekarni.
- 16 1
-
2018-04-29 07:20
Chciał/a zabłysnąć
A nie wyszło :)
- 6 0
-
2018-04-29 16:20
piekarnia we Wrzeszczu (1)
Jeszcze brak możliwości płacenia kartą. Specjalnie mam szukać bankomatu, żeby coś u nich kupić? Przecież dlatego kupuję w piekarni bo nie mam czasu normalnie coś zjeść. Co za podejście.
- 1 3
-
2018-04-29 18:17
możesz nosić ze sobą mieszek na monety
- 6 0
-
2018-04-28 16:30
(5)
Gruzińska knajpa jest świetna w Sopocie. Nazywa się Ocneba. Byliśmy tam z Mężem tuż po otwarciu (trafiliśmy tam przypadkiem), a potem jeszcze kilka razy. Świetna atmosfera i pyszne jedzenie :)
- 8 23
-
2018-04-28 22:51
Też byłem w tej knajpie
W Sopocie i nie polecam.
Długo, zbyt długo się czekało.- 6 7
-
2018-04-29 16:23
Ocneba. Drogo i małe porcje (1)
Typowa knajpa pod turystów, którzy więcej już nie przyjdą. Wszystko zrobione tak by wyciągnąć jak najwięcej kasy.
- 3 5
-
2018-04-29 18:18
pójdę i sprawdzę czy nie kłamiesz
- 1 0
-
2018-04-30 11:15
Też tam byłem
Jedzenie petarda... Można dobrze zjeść i popróbować trochę innej kuchni.
- 2 1
-
2018-06-03 18:58
W Sopocie też polecam!!! Super smak. Już jak się wchodzi czuć gruzińskie przyprawy. Cudowny klimat z muzyką gruzińską.
- 0 0
-
2018-04-28 12:36
NEON (8)
Pomysł fajny, widać entuzjazm. Dania wyglądają super ale... kompletnie bez smaku. Nie chodzi o pikantność ale to to że w ogóle są jakieś mdłe. Pani kelnerka nam wyjaśniła że to celowo bo nie każdy lubi aromatycznie i
Pomysł fajny, widać entuzjazm. Dania wyglądają super ale... kompletnie bez smaku. Nie chodzi o pikantność ale to to że w ogóle są jakieś mdłe. Pani kelnerka nam wyjaśniła że to celowo bo nie każdy lubi aromatycznie i poza tym można sobie samemu doprawić sosem na stoliku. Tyle że na stoliku by chyba jeden sos sosnowy. Wow. Adzie upojne bogactwo smaków Azji? Dziwny pomysł na knajpę...
- 42 8
-
2018-04-28 14:07
Trochę racji mają, w każdej restauracji/barze w chinach będzie stał sos sojowy i chilli na stole do doprawienia, ale nie jadlem w neonie więc nie wypowiadam się.
- 6 0
-
2018-04-28 15:04
Ja byłam i jadlam (5)
Nie zgodzę się, ze mało wyraziste smaki. Bao z tofu-mega, to samo rosół - super doprawiony. Kalmary w wędzonym sosie z papryki, coś innego niż krążki smażone w cieście z majonezem. Nam smakowało. Czekamy na rozszerzenie karty, żeby moc próbować nowych dań!
- 5 12
-
2018-04-28 17:12
(2)
Wierzę Ci...
Bo użyto słowa mega...- 15 5
-
2018-04-28 20:41
Do kitu z taką opinią (1)
gdyby użyto słowa GIGA, to bym miał pewność, że jest smacznie, a tak? Nie mega.
- 7 1
-
2018-04-29 11:06
A już wkrótce bez "terra" to jak bez turbo w dizlu.
- 2 1
-
2018-04-28 20:06
(1)
Kryptoreklama w natarciu...
- 7 2
-
2018-04-29 18:19
raczej krypto kinematografii konkurencja z zazdrości umiera
- 1 0
-
2018-04-29 18:47
Neon
Do tego porcje są mikroskopijne.
W pierwszym momencie myślałem, że dostaliśmy coś do posmakowania w oczekiwaniu na danie.- 5 1
-
2018-04-28 12:46
sztuka mięsa z sosem chrzanowym
na pewno się tam wybiorę dla tego dania (Polędwica sopocka)
- 24 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
- Zobacz opinie (129)

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz

fot. Łukasz Unterschuetz